member of

Έρευνα | Οι παντρεμένες πίνουν περισσότερο από τις ανύπαντρες!

Τώρα θα σκεφτείτε «κλαίνε οι χήρες, κλαίνε κι οι παντρεμένες;» αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι… Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο American Sociological Association στο Denver, του Κολοράντο, οι γυναίκες που είναι παντρεμένες καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ παρά οι ελεύθερες.

Ο γάμος μπορεί να οδηγήσει μία γυναίκα να πιει, όχι γιατί είναι δυστυχισμένη μέσα σε αυτόν αλλά γιατί παρασύρεται από την κατανάλωση αλκοόλ του συζύγου της και ως γνωστόν οι άντρες κατά μέσο όρο πίνουν περισσότερο από τις γυναίκες.

Οι άντρες από την πλευρά τους πίνουν λιγότερο με τις γυναίκες τους παρά με τους «αλκοολικούς» κολλητούς άρα μέσα στο γάμο οι άντρες μειώνουν εκ των πραγμάτων το ποτό. Οι άνδρες και οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν επίσης με διαφορετικό τρόπο για το διαζύγιο από την άποψη της κατανάλωσης αλκοόλ. Πρόσφατα διαζευγμένοι άνδρες έπιναν πολύ περισσότερο από τους άνδρες σε μακροπρόθεσμους γάμους, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ στις γυναίκες μειώθηκε απότομα μετά την διάλυση του γάμου.

Cheers!