member of

Γ. Παπανδρέου | Ανάγκη για δημοψηφίσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Αρνητικά σχόλια για τις παλιότερες κυβερνητικές επιλογές του

Την ομιλία του Γ Παπανδρέου στο Berggruen Institute, στο Βερολίνο παρουσίασε η αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post. Σύμφωνα με το κείμενο και σχετικό βίντεο που εξασφάλισε η γνωστή διεθνώς ιστοσελίδα ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τη συνολικότερη ανάγκη διενέργειας δημοψηφισμάτων ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπρόσθετα είπε ότι η η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, «αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας» και ανέφερε ότι αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, «προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του». Ο πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε πως «δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει» και πως ακόμα κι ο «ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας»,

Ασφαλώς ενδιαφέρουσες απόψεις, οι οποίες όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς η πληθώρα σχολίων της ανάρτησης επικεντρώθηκε σε πιο πρακτικές πλευρές της πρόσφατης διακυβέρνησης Παπανδρέου, με αρκετά από αυτά να επικρίνουν τις επιλογές του.