member of

Εικόνες-σοκ από φαλαινοθηρία σε προστατευμένα ύδατα…

image (1)Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση για τη διατήρηση της θαλάσσιας ζωής Sea Shepherd ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει εικόνες από ιαπωνικά φαλαινοθηρικά που σκοτώνουν φάλαινες σε διεθνώς αναγνωρισμένο καταφύγιο στον Νότιο Ωκεανό.

Τα τρία πλοία της Sea Shepherd καταδίωξαν πέντε ιαπωνικά φαλαινοθηρικά, μεταξύ αυτών και το πλοίο-εργοστάσιο του στόλου Nisshin Maru, για να «τα απομακρύνουν από το σημείο της λαθροθηρίας».

Η Sea Shepherd ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που τραβήχτηκε από ελικόπτερο και δείχνει τρεις ρυγχοφάλαινες στη γέφυρα του Nisshin Maru, ενώ οι λαθροθήρες τεμάχιζουν μια τέταρτη.

«Υπάρχουν τρία πτώματα στο πλοίο και μια τέταρτη (φάλαινα) βρίσκεται στη διαδικασία τεμαχισμού. Υπάρχουν αίματα παντού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Μπομπ Μπράουν.

«Είναι μια βάρβαρη σκηνή, αιματηρή και μεσαιωνική που δεν έχει θέσει στον σύγχρονο κόσμο».

Σύμφωνα με την οργάνωση, το Nisshin Maru αρχικά εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Νέας Ζηλανδίας και στη συνέχεια στο καταφύγιο των φαλαινών στον Νότιο Ωκεανό.

Ένας αξιωματούχος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αλιείας δήλωσε ότι «αγνοεί την ύπαρξη του καταφυγίου φαλαινών» και αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες του Μπράουν.

whales06011401

Τα πλοία της Sea Shepherd απέπλευσαν στα μέσα Δεκεμβρίου από τις ακτές της Αυστραλίας για να ξεκινήσουν τη δέκατη εκστρατεία τους στην Ανταρκτική, λίγες ημέρες μετά τον απόπλου των ιαπωνικών φαλαινοθηρικών.

 Στόχος των ιαπώνων φαλαινοθήρων είναι πιάσουν έως και 935 ρυγχοφάλαινες της Ανταρκτικής και έως 50 κοινές φάλαινες ως τον Μάρτιο.

www.nooz.gr