member of

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων

 

olympics0001Τα μάτια του πλανήτη είναι στραμμένα στο Λονδίνο όπου απόψε στις 11.00 το βράδυ (ώρα Eλλάδος) θα αρχίσει η τελετή έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα προσφέρει φαντασμαγορικό θέαμα υψηλού επιπέδου με αρκετές καινοτομίες αλλά και την παρουσία του πιο γνωστού μυστικού πράκτορα της Βρετανίας, του Τζέϊμς Μποντ! Μυστικό παραμένει ωστόσο το πρόσωπο και ο τρόπος που θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Τζέϊμς Μποντ θα εμφανιστεί στις οθόνες να αναλαμβάνει από την Βασίλισσα Ελισάβετ την αποστολή για να προστατεύσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από το παλάτι με ελικόπτερο το οποίο πετώντας με μανούρβες πάνω από τον ποταμό Τάμεση θα φθάσει (στην κυριολεξία αυτή τη φορά) στο Ολυμπιακό Στάδιο για να σημάνει την έναρξη των αγώνων!

Το θέμα της τελετής θα αφορά στη ζωή στο Βρετανικό Νησί από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Το καλλιτεχνικό μέρος έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης του «Slumdog Millionaire» Ντάνι Μπόιλ. Η τελετή, που φέρει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder) και κόστισε γύρω στα 35 εκατομμύρια ευρώ, φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη βρετανική ιστορία από τα αρχαία χρόνια με άμεσες αναφορές στο σήμερα. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ τοπική ώρα, με τον ήχο της μεγαλύτερης, αρμονικά συντονισμένης, καμπάνας στον κόσμο, που σφυρηλατήθηκε πριν από 442 χρόνια και βρίσκεται σε εκκλησία του Λονδίνου. Η καμπάνα θα σημάνει συμβολικά το τέλος του πολέμου!

Ειδυλλιακό τοπίο με πουλιά, πρόβατα και ρυάκια

Ο σκηνοθέτης θα μετατρέψει το Ολυμπιακό Στάδιο σε ειδυλλιακό τοπίο: αγρότες καλλιεργούν την γη, πρόβατα υπό το άγρυπνο βλέμμα του τσοπανόσκυλου, σπίτια με τις καμινάδες να καπνίζουν, παιδιά που παίζουν στο γρασίδι, μεγάλοι που διασκεδάζουν με κρίκετ και μπάντμιντον, νερόμυλος και ένα δέντρο στην κορυφή του λόφου, το οποίο, αργότερα, «απογειώνεται»…

Το κλίμα της εξοχής συμπληρώνουν τιτιβίσματα πουλιών και ο ήχος του νερού από τα ρυάκια, όταν, ξαφνικά, μέσα από το έδαφος βγαίνουν υψικάμινοι με ανθρώπους πάνω τους!

Παιδιά τραγουδούν εκκλησιαστικούς ύμνους και από ένα τραγούδι για κάθε μέρος της Βρετανίας (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία), ενώ ο ηθοποιός Κένεθ Μπράνα απαγγέλλει Σαίξπηρ.

olympics0002Η διαδραστική συμμετοχή των θεατών και ο Μπέκαμ

Οι θεατές θα πάρουν μέρος στην τελετή με ένα μηχάνημα που θα κρατούν και θα το κουνούν σαν να παίζουν τένις, το οποίο θα δημιουργεί απίστευτα χρώματα σε όλο το στάδιο. Επίσης, μεγάλα μπλε πανιά θα σκεπάσουν κάποια στιγμή τις κερκίδες, με τον κόσμο να συμμετέχει μέσα από το στοιχείο του νερού που συμβολίζουν.

Ο τροβαδούρος Τεντ Τέρνερ θα τραγουδήσει κλασικά τραγούδια εποχής ενώ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα έχει ένα ρόλο έκπληξη στην όλη τελετή.

Για τη σημερινή τελετή έναρξης εκδόθηκαν 65.000 εισιτήρια σε διόλου ευκαταφρόνητες τιμές, αφού το φθηνότερο έφθασε να στοιχίζει 995 στερλίνες (1.270 ευρώ) και το πιο ακριβό 2.012 στερλίνες…

Εξήντα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την πρόβα τζενεράλε της Τελετής, αλλά ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ παρακάλεσε να μην δημοσιοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία ή φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στους Αγώνες θα συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές από 204 χώρες και θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο με πρώτο τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής Αλέξανδρο Νικολαϊδη. Αυτό θα γίνει στο πρώτο μέρος της τελετής και μετά θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σταρ της πολιτικής και του θεάματος.

Η Ατνζελίνα Τζολί, ο Μπράντ Πιτ και ο Φερνάντο Αλόνσο είναι τα ονόματα που ακούστηκε ότι θα παρακολουθήσουν την τελετή. Εκτός από τους σταρ του θεάματος, παρόντες θα είναι και οι σταρ της πολιτικής. Ανάμεσα στους ηγέτες που θα παρευρεθούν στην Τελετή Έναρξης είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Άγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα. Το «παρών» θα δώσει και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ενώ απών θα είναι ο σύζυγός της Μπαράκ Ομπάμα. Αντιθέτως, αναμένεται στο στάδιο να βρεθεί ο αντίπαλός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επίσης θα παρακολουθήσει την Τελετή Έναρξης, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να μεταβεί αργότερα στη βρετανική πρωτεύουσα για να παρευρεθεί στους αγώνες τζούντο καθώς και ο ίδιος είναι κάτοχος μαύρης ζώνης.

Συνολικά στο στάδιο θα βρίσκονται 120 ηγέτες ξένων χωρών.

Δείτε το βίντεο εδώ

Τελετή έναρξης