member of

Θαλάσσιος εξοπλισμός: Πως θα εξοικονομήσετε χρήματα

savingmoneybankΌλοι οι ιδιοκτήτες σκαφών γνωρίζουν ότι η αγορά όλων των απαραίτητων εργαλείων από τα διάφορα καταστήματα θαλάσσιου εξοπλισμού, αποτελεί δαπανηρή υπόθεση.

Για αυτό το λόγο, αποφασίσουμε να σας παρουσιάσουμε κάποιες έξυπνες συμβουλές για το πώς θα αποκτήσετε ότι χρειάζεται το σκάφος σας, χωρίς να αναστενάξει το πορτοφόλι σας.

Συμβουλή 1η. Αγοράστε μεταχειρισμένα

Γενικότερα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εξοπλισμό των σκαφών είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πάντα να προβαίνουμε σε αγορές καινούριων προϊόντων, αφού μπορεί να βρούμε αντίστοιχα μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση, σχεδόν στη μισή τιμή. Η επιλογή βέβαια, πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή μιας και ορισμένα στοιχεία (σχοινιά, πανιά) πρέπει να αξιολογούνται για να μην μας δημιουργήσουν προβλήματα. Ας δούμε όμως, πιο συγκεκριμένα:

  • Μπορείτε να βρείτε αρκετά καλές προσφορές στο διαδίκτυο και σε site όπως το eBay. Αν δεν βιάζεστε ιδιαίτερα, κάντε την έρευνα σας και παρακολουθήστε τις «δημοπρασίες» προϊόντων που αφορούν τα σκάφη. Θα εκπλαγείτε από την ποικιλία.
  • Ρίξτε μια ματιά στην περιοχή σας και κυρίως στο χρυσό οδηγό. Καθώς ψάχνετε, επικεντρωθείτε σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη φύλαξη σκαφών. Πολλές από αυτές διατηρούν μικρά stock μαγαζιά θαλάσσιου εξοπλισμού, σε τιμές πολύ καλύτερες από αυτές της αγοράς. Δοκιμάστε το!

used-marine-engines-racks-partsΣυμβουλή 2η. Μην αγοράζετε τα πάντα από καταστήματα θαλάσσιου τουρισμού

Αν δεν μπορείτε να βρείτε ή δεν θέλετε να αγοράσετε μεταχειρισμένα υλικά, το μόνο που απομένει είναι λύση του καινούριου. Αλλά και εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Πάντα τα κοιτάτε για κάποιες επιλογές εκτός θαλάσσιας αγοράς. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενα, αρκετά καταστήματα θαλάσσιου εξοπλισμού, να πωλούν εργαλεία δυο και τρεις φορές ακριβότερα από συμβατικά καταστήματα.

Για παράδειγμα, αντί να αγοράσετε γάντια ιστιοπλοΐας (ανοικτού τύπου) με παλάμη από δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε κάτι αντίστοιχο από κάποιο κατάστημα αθλητικών ειδών στη μισή τιμή. Ή αντί για το πανάκριβο μη-τοξικό θαλάσσιο αντιψυκτικό που χρειάζεσαι κατά τη διαχείμαση για τη μηχανή, τις αντλίες, τους αγωγούς νερού κτλ., επιλέξτε ένα πολύ φθηνότερο αντιψυκτικό τύπου RV (μη τοξικό) από κάποιο κατάστημα υλικών. Είναι σχεδόν πανομοιότυπα (εκτός από την τιμή).

Γενικά, περιορίστε τις αγορές σας από μαγαζιά θαλάσσιου εξοπλισμού μόνο για προϊόντα που πραγματικά χρειάζεται.

Συμβουλή 3η. Μείνε ενημερωμένος

Δεν είναι μόνο η θάλασσα που χρειάζεται εξερεύνηση. Μπορούμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας να ανακάλυψη «νέων τόπων» και στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μάθουμε πολλά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες συζήτησης που ανταλλάσσουν χρήσιμες πληροφορίες για πολλά θέματα. Μην κάνεις το λάθος να τις αγνοήσεις. Γίνε και εσύ μέλος και παρακολούθησε συζητήσεις που μπορούν να δώσουν οικονομικές λύσεις στο πρόβλημα σου.

163539 788257 lΣυμβουλή 4η. Γίνε «ρακοσυλλέκτης»

Μην πετάτε τίποτα. Αποθηκεύστε κάθε βίδα, παξιμάδι, καλώδιο, σύρμα κτλ. Οργανώστε τα πάντα σε φθηνά κουτιά αποθήκευσης. Στην πάροδο του χρόνου, αυτά τα πράγματα θα σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα και θα σας γλιτώσουν από πολλές επισκέψεις στα «θαλάσσια καταστήματα».

Συμβουλή 5η. Κάντο μόνο σου

Συμβουλέψου οποιαδήποτε πηγής πληροφόρησης μπορείς να βρεις και πειραματίσου στο να επιδιορθώσεις κάτι μόνος σου. Ξεκίνα από μικρές ζημίες ή εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις χρήματα και παράλληλα θα αποκτήσεις εμπειρία γύρω από αυτά τα θέματα.