f14-thumb-mediumΑπομονωμένες παραλίες, αρχαίοι πολιτισμοί, ακατοίκητα νησιά, διασκέδαση τα βράδια που μοιάζουν αξημέρωτα. Να μερικοί καλοί λόγοι για να επισκεφθείς το Αιγαίο με τον καλύτερο τρόπο: ένα ιστιοπλοϊκό.

Από τις πιο φιλικές για κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό περιοχές, με 214.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έτοιμα προς πλεύση, αμέτρητα φυσικά αγκυροβόλια και σύγχρονες μαρίνες, το Αιγαίο είναι στην κυριολεξία ένα γοητευτικό σεργιάνι στην πάνω γειτονιά της Μεσογείου. Κοκτέιλ στο κατάστρωμα, ανακάτεμα με τους ντόπιους στις μαρίνες, εξερεύνηση στις παρθένες και απάτητες αμμουδιές. Κάθε δέσιμο και μια καινούργια εικόνα. Μια νέα εμπειρία. Αραγμα σε απάνεμους όρμους, η Νάξος όταν φυσάει μελτέμι, «κοίτα δίπλα μας μια παρέα δελφινιών», «η αυγή θα μας βρει σε ένα καινούργιο λιμάνι», «το βράδυ θα έχουμε πιάσει Μύκονο». Ορτσα τα πανιά. Κάθε νησί και το δικό σου λιμάνι, η δική σου παραλία. Σε κάθε τόπο ιστιοπλοϊκοί όμιλοι με πλούσια ναυτική παράδοση. Ανδρος, Σύρος, Νάξος, Τήνος, Σέριφος.

Μπορεί να μην περνά από εδώ εφέτος η «Aegean Regatta 2013» που ξεκινά  από τη Λήμνο και θα ολοκληρωθεί στη Σκόπελο, όμως τα Κυκλαδονήσια αποτελούν για τους ιστιοπλόους σπουδαίους προορισμούς. Για ενδιαφερόμενους ναυτιλλομένους πάντως της «Aegean Regatta 2013», η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο λιμάνι της Μήθυμνας, με τα πληρώματα να αναχωρούν αύριο για το Μούδρο. Από τη Λήμνο τα σκάφη θα φύγουν στις 20 Αυγούστου με προορισμό τη Λιναριά Σκύρου και εν συνεχεία, στις 22 Αυγούστου, θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, το λιμάνι Σκοπέλου, εκεί όπου θα γίνει και η τελετή λήξης των αγώνων. Η «Aegean Regatta» ξεκίνησε το 2001 και κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να δώσει πνοή στα ακριτικά νησιά και να δώσει τη δυνατότητα στα ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό. Συνολικά έχει περάσει, από τα νησιά Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Ανδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και συνεχίζει σε νέους προορισμούς.

πηγή: www.enet.gr