member of

Προς μετεγκατάσταση οι μετανάστες της Νομικής

Προς επίλυση φαίνεται πως οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με την παραμονή των 253 μεταναστών στο κτίριο της Νομικής Σχολής, μετά από ολονύκτια σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χθες, ένταση προκλήθηκε εντός και εκτός Βουλής για το ζήτημα ενώ συγκλήθηκε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα, υπό τον πρωθυπουργό.

Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης οι πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι μετανάστες απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν το πρωί σήμερα σε άλλο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής. Οι μετανάστες θα συνεδριάσουν σε λίγο προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αποδεχτούν την πρόταση ενώ θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου.

Η λύση βρέθηκε με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων: του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής, της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε σήμερα κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής – οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο κτίριο με δικά του μέσα και τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ευχαριστούμε τις παραπάνω οργανώσεις για τη συμβολή τους στην επίλυση αυτού του οξύτατου προβλήματος. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος της λύσης και αυτό επεδίωκε από την αρχή. Αύριο το πρωί, αναμένουμε τη συνεργασία των μεταναστών για την ομαλή μετεγκατάστασή τους στο νέο κτίριο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: tvxs.gr