member of

Ζώδια | Εβδομαδιαίες προβλέψεις 1-8/10/12

Η Πανσέληνος στον Κριό: 30 Σεπτέμβρη

Προάγγελος για τέλος εποχής;

Από την Λίλιαν Σίμου

Πολύ-συζητημένο το τετράγωνο του Ουρανού και του Πλούτωνα, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Όπως ήδη έχω αναφέρει στο άρθρο για το εξάγωνο του Πλούτωνα και του Χείρωνα, είναι ένα θέμα που δεν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 (παρά τα όσα λανθασμένα διατυπώθηκαν πριν μερικούς μήνες) αλλά προϋπήρχε.

Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, φέρνει πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, όπως μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας εδώ.

Ξεκίνησε το ταξίδι του στον Αιγόκερω τον Νοέμβριο του 2008 και επί της ουσίας προκάλεσε την πρώτη σεισμική δόνηση στα κοινωνικά θεμέλια. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω προκαλεί κατάλυση εξουσιών, αλλά και συγκέντρωση δυνάμεων του πλούτου σε όλο και πιο συγκεντρωτικά συστήματα. Σε προσωπικό επίπεδο, ο σπόρος των αλλαγών έπεσε και μας έκανε να δεχτούμε μία συγκλονιστική αποκάλυψη: πως όλα γύρω μας τελειώνουν και πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή. Φυσικά, σε κάποιους η ζωή ήδη μπήκε σε τροχιά αλλαγών, ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες (που περιγράφονται στον ατομικό χάρτη), σε άλλους δεν έγινε αμέσως αισθητό.

Ο Οκτώβριος του 2010 και η Άνοιξη του 2011, ήταν ακόμη δύο περίοδοι που έφεραν προβληματισμό. Οι συνεργασίες συχνά περνούσαν από δοκιμασία, οι στόχοι δεν προχωρούσαν όπως τους είχαμε προγραμματίσει, οι απαιτούμενες αλλαγές, φόβιζαν. Ιδιαίτερα την Άνοιξη του 2011, έμοιαζε να μπαίνει ο σπόρος για μία νέα αρχή, μέσα από πολλές και δύσκολες συγκυρίες. Η αναστάτωση προκλήθηκε σε άλλους από απαιτήσεις, σε άλλους από ανταγωνισμό, σε άλλους από την ανάγκη να ξεφύγουν από το τέλμα. Σίγουρα όμως το μετέωρο βήμα μπροστά από μία ανατροπή σε πολλά επίπεδα, φοβίζει…

Μέσα στο 2012, θα μπορούσα να πω πως μία επανάληψη γεγονότων, ή η συνέχεια σε ό,τι έχει κλονιστεί στη ζωή του καθενός μας, έρχεται να σφραγίσει, την προηγούμενη διετία. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, με βομβαρδισμό ειδήσεων για ανατροπές, αλλαγές και καθηλώσεις σε κοινωνικό επίπεδο (μισθοί, ασφαλιστικό, φορολογία…), συναισθηματική και

εργασιακή κρίση (το ταυ τετράγωνο μεταξύ του Πλούτωνα και του Ουρανού προς τον Άρη τον Ιούλιο και προς την Αφροδίτη τον Αύγουστο), έρχεται ο Σεπτέμβριος και μας βρίσκει ανικανοποίητους και κουρασμένους. Πάντα ο μήνας αυτός, όπου ανοίγουν τα σχολεία και έχουμε αυξημένες υποχρεώσεις. Αυτή την φορά, με την πικρία ενός καλοκαιριού που μας ταλαιπώρησε για πολλούς λόγους, η διάθεση δεν είναι η καλύτερη!

Και ερχόμαστε στην Πανσέληνο το πρωί της 30ης Σεπτέμβρη, προκειμένου να αισθανθούμε ξανά, την έκρυθμη κατάσταση, που βιώνουμε επί δύο χρόνια. Αλλά και να νιώσουμε πως είναι η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε…

Το «εγώ» προβάλλει τις ανάγκες του, αλλά τότε απειλείται η σχέση και επιβάλλεται να διαλυθεί, η προσωπική ανάγκη ή η ίδια η σχέση. Καθώς το καλοκαίρι αυτό, κυρίως στα μέσα του Ιουλίου και στα μέσα του Αυγούστου, έφερε τις ήδη υπάρχουσες ευαισθησίες ξανά στο φως, τώρα πλέον οφείλουμε να καθορίσουμε την πορεία μας.

Δύσκολα, παρορμητικά και επίμονα, αναζητάμε άμεση λύση, αλλά και φέρνουμε στα άκρα κάθε αντιπαράθεση, ανταγωνισμό και τάση κυριαρχίας. Αν ακολουθήσουμε αυτή την ροή, θα έρθει το τέλος των πραγμάτων. Η ουσία είναι –όσο κι αν φαίνεται αδύνατον- να είμαστε κοντά στις ισορροπίες και να προτάσσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες, δίχως να ισοπεδώσουμε την σχέση μας ή την συνεργασία μας.

Με τον ωροσκόπο στην Παρθένο, λεπτομέρειες που αμελήσαμε, ή δεν διακρίναμε νωρίτερα, μας πιέζουν πλέον. Και φυσικά, μία ανακύκλωση προβληματισμών, ίσως γίνει κουραστική. Ο Ερμής, κυβερνήτης του ωροσκόπου, έχει θετική γωνία με τον Δία. Επομένως, έχουμε την δυνατότητα να αναλύσουμε τις λεπτομέρειες στο πρόβλημά μας και να βρούμε μία λύση. Με υπομονή και λογική.

Το τετράγωνο του Άρη προς την Αφροδίτη ατονεί σταδιακά, αλλά ισχύει ακόμη. Ο Άρης κυβερνά την Πανσέληνο στον Κριό και παίζει ουσιαστικό ρόλο λοιπόν. Όπως περιγράψαμε προ ημερών, πυροδοτεί στα ερωτικά ζητήματα πάθη και αντιπαράθεση, καχυποψία και πείσμα, αγένεια ή διαφωνίες. Ενώ στα οικονομικά μας, έρχονται έξοδα, ρίσκο, δαπάνες γενικότερα. Πρέπει να προσέχουμε τις διαφωνίες λεκτικές ή γραπτές καθώς και τις υπογραφές σε συμφωνίες που έχουν να κάνουμε με τα έσοδά μας.

Οι συμβουλές μας ανά ζώδιο και ωροσκόπο, προκειμένου να χειριστούμε καλύτερα αυτή την κρίση

Κριός

Θετικά: Σίγουρα πρωταγωνιστές της Πανσελήνου και διαρκώς ανυπόμονοι, κινδυνεύετε να αντιδράσετε άμεσα και δίχως σκέψη σε κάθε δύσκολη αντιπαράθεση. Αλλά σας φέρνει εντάσεις και μία αναστάτωση και θα πρέπει να την διαχειριστείτε με την ετοιμότητα που σας διακρίνει στις δύσκολες ώρες. Είστε σε μία διαρκή αναζήτηση νέων προοπτικών, ενδεχομένως αλλάζοντας συνεργάτες και έχοντας κοντά σας λίγα αλλά πολύ πιστά άτομα. Μία έκπληξη στην καριέρα σας, θα σας αλλάξει πορεία. Αν έχετε εργαστεί πολύ για ένα έργο, έχετε την ευχέρεια να διακριθείτε τώρα. Ένα οικείο πρόσωπο θα σας στηρίξει και θα συνεχίσετε να οραματίζεστε «το αύριο».

Αρνητικά: Ανατροπές που σας δημιουργούν δυσκολία στην ισορροπία που είχατε στη ζωή και στα βασικά σας θέματα, σας ταράζουν. Μην αγχωθείτε και κυρίως μην χάσετε την ετοιμότητά σας. Η λύση θα είναι να αναζητήσετε ελιγμούς και να προσαρμοστείτε σταδιακά στις νέες προκλήσεις, είναι μία άσκηση υπομονής και νου, που θα σας βοηθήσει ουσιαστικά. Η σχέση σας περνά από κρίση, γι’ αυτό μην θίγετε τις ευαισθησίες ο ένας του άλλου. Χειριστείτε με λεπτότητα της διαφωνίες.

Ταύρος

Θετικά: Ευτυχώς υπάρχουν συνθήκες με την Πανσέληνο στον Κριό, που ευνοούν την έμπνευση, την συνεργασία με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και την ευέλικτη και ευπροσάρμοστη κίνηση, ειδικά αυτή την τεταμένη περίοδο. Ο οραματισμός, η αναζήτηση νέων σχεδίων, θα σας κάνει γόνιμους, με στόχους που ενδεχομένως αλλάζουν, αλλά δεν σας προκαλούν δέος. Συγκεντρωθείτε σε ένα βασικό σχέδιο και επιμείνετε σ’ αυτό! Κάποιος από το άμεσο περιβάλλον σας, ένας αδελφός ή αδελφικός φίλος, θα σας βοηθήσει με τις συμβουλές του και θα σας προστατεύσει από τις κακοτοπιές. Καλό θα είναι να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και να αισθανθείτε ασφάλεια με όσους έχουν κατανόηση.

Αρνητικά: Θα ανακαλύψετε ένα απρόβλεπτο ανταγωνιστή μεταξύ των φίλων, κυρίως αν βρίσκεται στον εργασιακό σας χώρο. Αλλάζοντας την στάση σας, απομακρύνεστε και θωρακίζεστε. Αποφύγετε να μοιράζεστε την συναισθηματική σας ζωή, με άλλους, όπως και τα δημιουργικά σας όνειρα. Μην ρισκάρετε σε τυχερά παιχνίδια ή μην ριψοκινδυνέψετε μία σταθερή σχέση για εγωιστικούς λόγους.

Δίδυμοι

Θετικά: Σίγουρα μπορείτε να κινηθείτε εκπληκτικά γρήγορα, κυρίως για να προωθήσετε με ευστροφία τα σχέδιά σας, κάνοντας τις κατάλληλες προσαρμογές και πιθανότατα, αγγίζοντας περισσότερες από μία κατευθύνσεις επιλογών. Έτσι να διατηρήσετε μία σχετική ισορροπία στην ζωή σας αλλά και τον ενθουσιασμό, πως παρά τις δυσκολίες της τελευταίας διετίας, έχετε την ευκαιρία μίας νέας αρχής. Η οικογένεια θα είναι πηγή έμπνευσης για σας και μία θετική ενθαρρυντική παρουσία, αν και τα σχόλιά τους θα σας κουράζουν κάποιες φορές. Φίλοι έρχονται ξαφνικά και προτείνουν ιδέες που σας εντυπωσιάζουν. Μην βιαστείτε όμως να τις υιοθετήσετε. Κάποιοι από αυτούς επιδιώκουν να σας χειραγωγήσουν.

Αρνητικά: Δεν αντέχετε τόση πίεση. Και η έλλειψη ομαλών εργασιακών σχέσεων, σας ανησυχεί. Η κρίση εκεί θα φανεί μέσα από ανταγωνισμό και αντιζηλία. Θα σας βοηθήσει να είστε περισσότερο σε εγρήγορση, αφού το καλούν οι συνθήκες της εποχής. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Καρκίνος

Θετικά: Ήρθε η ώρα να διακριθείτε, ξεκινώντας από αυτό που ποθεί η ψυχή σας! Δημιουργική έμπνευση και ιδέες που θα σας απογειώσουν, σας φέρνουν στην πρώτη γραμμή. Δεν εντυπωσιάζετε απλά, έχετε την δυνατότητα να ξεχωρίσετε και να κάνετε μία δυναμική προβολή, επικρατώντας των ανταγωνιστών σας αλλά και προβάλλοντας το έργο σας. Ωστόσο, επισύρετε την ζήλια και ενώ εκτιμάστε στο κοινωνικό περιβάλλον και κυρίως στην καριέρα σας, εκ των έσω, δέχεστε επιθέσεις. Προστατεύστε τις προσωπικές σας σχέσεις, αλλά και τους ανθρώπους που φέρνουν ισορροπία στη ζωή σας.

Αρνητικά: Πιθανή ρήξη σε σχέσεις που θα ήθελαν να παραμείνετε σε χαμηλούς τόνους. Ευαίσθητες οικογενειακές καταστάσεις, ίσως μία ασθένεια ή ένα άλλο πρόβλημα, σας δημιουργούν άγχος και μπορεί να σας αποσπάσουν από τον στόχο σας. Μην απελπίζεστε με την απώλεια, κάθε νέος κύκλος σας δημιουργεί ενθουσιασμό και παραγωγικότητα.

Λέων

Θετικά: Ίσως ήρθε η ώρα να βρεθείτε με φίλους που θα σας προσφέρουν δύναμη, ιδέες και νέες προοπτικές. Θα βοηθηθείτε στην εσωτερική αρμονία, μέσα από άτομα που θα είναι πιο αποφασιστικά από εσάς, και μπορείτε πλέον να τα ακολουθήσετε στον τρόπο ζωής. Αφήστε κατά μέρος την απογοήτευση και τις αδυναμίες. Η Πανσέληνος σχηματίζει θετική γωνία με το ζώδιό σας, παρά τους υπόλοιπους δύσκολους σχηματισμούς. Είναι βασικό να παραμείνετε ευαίσθητοι, να φροντίσετε την εικόνα σας και να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει! Μην ξεχνάτε, η Αφροδίτη σας προσδίδει λάμψη και γοητεία. Μία νομική υπόθεση μπορεί να ολοκληρωθεί και να σας ανακουφίσει.

Αρνητικά: δεν σας αρέσει η αναστάτωση με τους οικείους σας, όπως και η ανάγκη ανάληψης δράσης. Κατά συνέπεια, επιδιώξτε να παραμένετε αλώβητοι από την ένταση γύρω σας, αλλάζοντας λίγο την φιλοσοφία σας για τη ζωή. Δυσκολεύουν οι συνεργασίες και οι συνομιλίες για κάποια συνεργασία.

Παρθένος

Θετικά: ενδιαφέρουσα περίοδος για τις σχέσεις με άτομα που σας αγγίζουν βαθιά. Σας προσφέρουν άπλετο υλικό και ιδέες και μάλιστα σας βοηθούν να έχετε την δική σας έμπνευση. Παράλληλα, η προσωπική σας σχέση βελτιώνεται και καλό θα ήταν να επωφεληθείτε με εξόδους, για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί. Θα χαλαρώσετε και θα περάσετε όμορφα, ξεχνώντας για λίγο τις πιέσεις. Μία νέα ιδέα, ή η επιδίωξη για μία ευκαιρία στο εξωτερικό, θα είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο της περιόδου αυτής.

Αρνητικά: Αν επιτρέψετε στο άγχος να επικρατήσει, θα είστε σε μία εσωτερική ένταση και που θα σας αποδυναμώνει με απρόοπτες και αναπάντεχες καταστάσεις. Η ταραχή αυτή σας κρατά σε εγρήγορση, αλλά κουράζει το νευρικό σας σύστημα. Ας είστε σε ετοιμότητα, ας λειτουργείτε με άμεσο τρόπο, περιμένοντας να περάσει το δύσκολο διάστημα και η κόπωση. Αποφύγετε όμως και ριψοκίνδυνες επενδύσεις ή ρευστοποίηση κεφαλαίου.

Ζυγός

Θετικά: Δυναμική περίοδος και ενώ για μία ακόμη διετία βιώνετε πολλές εντάσεις, η εκρηκτική Πανσέληνος, ωθεί να κάνετε μία αλλαγή στάσης απέναντι στο ταίρι σας και να βοηθήσετε να γίνει μία νέα αρχή, πιο ζεστή, τρυφερή, για να αναζωπυρώσετε την σχέση αυτή. Ή, αν έχει πια τελειώσει και δεν μπορείτε να είστε πλέον μαζί, θα ξεκινήσετε την αναζήτηση μίας νέας σχέσης. Στους συνεργάτες, μπορεί να φανείτε πιεστικοί, καυστικοί ή και επικριτικοί, επομένως ας μην προσπαθήσετε να τους επιβληθείτε, γιατί θα επέλθει ρήξη. Μέσα από σωστό διάλογο και διάθεση επικοινωνίας, η εργασία σας μπορεί να απογειωθεί, πάντα με συνεργασία όμως.

Αρνητικά: Προσοχή στις αντιπαλότητες και στον ανταγωνισμό στην εκάστοτε συνεργασία. Αλλά μην αμελείτε επίσης την οικογένειά σας, για τους στόχους καριέρας. Θα είναι αισθητή η έλλειψή σας και θα παγώσει τις σχέσεις εκεί. Αν δεν προοδεύετε όπως θέλετε, αποφύγετε να μεταφέρετε την ένταση στο σπίτι. Αν πάλι έχετε έλλειψη συνεννόησης με τους οικείους σας, ενδεχομένως να απομονωθείτε αυτή την εποχή. Η χειραγώγηση θα βλάψει κάθε προσωπική σχέση.

Σκορπιός

Θετικά: Η ποιοτική συναλλαγή με άτομα που έχουν γνώσεις και ουσία, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και για σας, μία προοπτική, όχι μόνο σε θέματα εργασίας, αλλά και προσωπικής εξέλιξης. Εποικοδομητικές συζητήσεις, σας διδάσκουν κατά κάποιο τρόπο, πώς να λειτουργήσετε αυτή την εποχή. Διατηρήστε την ποιότητά σας, αν θέλετε να εξελιχθείτε και να προοδεύσετε. Αναλαμβάνετε με πείσμα το έργο που σας ενδιαφέρει και έλκετε τα κατάλληλα άτομα που θα σας υποστηρίξουν. Η γοητεία σας μπορεί να φέρει και ερωτικές κατακτήσεις.

Αρνητικά: εκτιμήσετε σωστά την ποιότητα συνεργατών ή σχέσεων προκειμένου να έχουν μία θετική εξέλιξη οι υποθέσεις σας. Μην ρισκάρετε οικονομικά αυτή την εποχή, αντίθετα προετοιμαστείτε για μία δαπάνη ή μία απώλεια. Στην εργασία σας, νέα δεδομένα σας φέρνουν αλλαγές και στα εισοδήματα. Επομένως, ας είστε επιφυλακτικοί και ας περιφρουρήσετε το έργο σας, κυρίως από ανταγωνιστές.

Τοξότης

Θετικά: η Πανσέληνος σας ευνοεί, αλλά δεν παύει να είναι εκρηκτική για όλους! Αναζητήστε νέες ιδέες, νέες προοπτικές και ίσως μία διεύρυνση ευκαιριών και ορίζοντα, στα ενδιαφέροντά σας. Δεν θα έρθει άμεσα το αποτέλεσμα, αλλά θα είναι εύκολο να το δείτε εν καιρώ. Τώρα, απλά ξεκινήστε. Σε ένα δημιουργικό έργο, η έμπνευση θα σας καθιερώσει και είναι η κατάλληλη εποχή για ριζικές τομές, αλλαγές και νέες ιδέες που θα σας διακρίνουν στο μέλλον. Στην ερωτική σας ζωή, ένα φλερτ ενθουσιάζει, αλλά δεν υπόσχεται διάρκεια. Η φλόγα όμως είναι ένα κίνητρο για να ασχοληθείτε με σας και να ανανεωθείτε!

Αρνητικά: Δογματισμός και έλλειψη ευελιξίας, περιορίζει τις δυνατότητες διατήρησης της σχέσης σας. Ζήλια, οξύτητα μέσα από διαφωνίες, θα φέρουν ρωγμές. Προσπαθήστε να προβάλλετε τις ανάγκες σας, αλλά να μην χειραγωγείτε, ούτε να επιτρέψετε να σας χειραγωγήσουν και να σας οδηγήσουν κάπου που θα εγκλωβιστείτε.

Αιγόκερως

Θετικά: Με την Πανσέληνο να πυροδοτεί όλη την έκρυθμη κατάσταση αυτές τις μέρες, είστε τολμηροί, διεκδικητικοί και ενίοτε επιθετικοί. Κερδίζετε με την παρόρμηση, καθώς ορίζετε τον κύκλο στην κοινωνική σας ζωή, σπάζοντας τα δεσμά με το χθες. Κάποιες φορές θα νομίζετε πως είστε δημιουργοί του μέλλοντος και μπορεί αυτό να σας κάνει περισσότερο εκφραστικούς, όσο και ικανούς να φροντίσετε την εικόνα σας και το έργο που παράγετε. Σίγουρα, είναι περίοδος με μεγάλη δυναμική, αλλά χρειάζεστε την ευελιξία και την ευγένεια για να έχετε θετικά αποτελέσματα. Ένας σωστός σύντροφος, θα είναι το βάλσαμο, αλλά και ο υποστηρικτής σας, για να βρείτε ισορροπίες και να αισθανθείτε ζεστασιά, δίνοντας τις μάχες σας.

Αρνητικά: Αντιπαλότητα και αντιθέσεις, είτε από το οικογενειακό περιβάλλον, είτε από ένα συνεργάτη. Προσοχή στην ρήξη λοιπόν και στην καυστική σας διάθεση. Ανανεώστε τα δεσμά των σχέσεων και αντιμετωπίστε ένα πρόβλημα οικογενειακό με σθένος.

Υδροχόος

Θετικά: η έντονη αυτή περίοδος, θα σας βάλει σε προβληματισμό και θα αναγκαστείτε να επιχειρήσετε συζητήσεις και επαφές, κυρίως για να πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά μπορεί να είστε εριστικοί με όσους διαφωνούν, ή να μην έχετε την υπομονή να εκθέσετε τις ιδέες σας. Είστε ικανοί όμως να δώσετε το στίγμα για μία νέα αρχή, μέσα από εκτιμήσεις σας, αρκεί να βρείτε εκείνους που θα σας ακολουθήσουν και θα εμπνευστούν από εσάς. Θα μάθετε να φροντίζετε το έργο σας και να αναδεικνύετε το πνευματικό σας ταλέντο, την ευστροφία σας ή τις γνώσεις σας. Δοκιμάστε να διεκδικήσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, αρκεί να μην φανείτε κτητικοί. Και έχετε πείσμα και δύναμη, να παραμείνετε σε μία θέση που ξεχωρίζει, στην καριέρα σας.

Αρνητικά: Η αναστάτωση σας προσθέτει άγχος και οι αλλαγές που προκύπτουν, ανησυχούν, κυρίως στον τομέα της καριέρας, όπου υπάρχουν ανταγωνιστές. Θα αλλάξουν οι αξίες σας, αλλά αυτό είναι μέρος της εξελικτικής σας πορείας. Εστιαστείτε σε ό,τι είναι ουσιώδες και ψύχραιμα θα προχωρήσετε.

Ιχθείς

Θετικά: Ενδιαφέρον εστιάζετε στις αξίες σας, επομένως θέλετε να δημιουργηθεί μία νέα αρχή, με αξιόλογες προοπτικές. Αλλά δεν είναι τόσο απλό, αφού διάφορες δεσμεύσεις σας φέρνουν ανατροπές. Καθώς αρκετά θέματα σχετίζονται με την ερωτική σας διάθεση, αν αλλάζει τακτικά, θα φέρει σε αδιέξοδο τις σχέσεις σας. Αναθερμάνετε την σπίθα, μέσα όμως από ευγένεια και σύμπνοια με το ταίρι σας. Στα οικονομικά σας, αν δώσετε σημασία, θα υπάρχει μία εξέλιξη, ωστόσο τα βήματα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά και όχι ριψοκίνδυνα.

Αρνητικά: δεν θα πρέπει να αλλάξετε εργασία αυτή την εποχή ή να αλλάξετε την διαχείριση των οικονομικών σας. Μην κάνετε κινήσεις παρορμητικά για ό,τι αφορά αγορές και πληρωμές. Τα έξοδα για έναν απρόβλεπτο λόγο, θα σας δημιουργήσουν δυσκολίες.