member of

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 12-19/11/12 και η έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό

από την Λίλιαν Σίμου

Και ήρθε η ώρα της πρώτης έκλειψης στον σταθερό σταυρό και μάλιστα στο ζώδιο του Σκορπιού, ένα ζώδιο που κυβερνά για πολλούς λόγους την εποχή μας. Ο Β. Δεσμός της Σελήνης από τα τέλη του καλοκαιριού είναι πλέον στο περιβάλλον του ζωδίου και ο Κρόνος από τις 6 Οκτωβρίου. Η έναρξη των εκλείψεων στο ίδιο ζώδιο είναι το εναρκτήριο λάκτισμα μίας νέας εποχής, στην οποία θα αναφερθούμε σε ένα μελλοντικό θέμα.

Η εβδομάδα στέφεται από μία ιδιαίτερη έκλειψη, αυτή στις 22 μοίρες του Σκορπιού στις 14/11 και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης για νέους δρόμους, μέσα από απώλειες και δυσκολίες, φόβους ή ανησυχίες, όπως συμβαίνει κάθε φορά που επιδιώκουμε να κάνουμε μία νέα αρχή και ένα ταξίδι προς το άγνωστο.

Μία σωστή αρχή ξεκινά από ένα τέλος. Αυτό το τέλος έρχεται και ήδη η έκλειψη σημειώνει τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία μας.

Για τα χαρακτηριστικά που αγγίζουν την χώρα μας μέσω αυτής της έκλειψης και τις αλλαγές που επιφέρει, παρακαλώ διαβάστε εδώ.

Βασικά στοιχεία της έκλειψης

Πραγματοποιείται το ξημέρωμα της 14ης Νοεμβρίου και είναι στις 22 μοίρες του Σκορπιού. Πολύ κοντά στον σταθερό αστέρα Unuk Unukhalal, που δεν συνδέεται με θετικές ερμηνείες συνήθως. Ωστόσο ένας αστέρας δεν χρωματίζει ιδιαίτερα τον ουράνιο χάρτη, εκτός κι αν πρόκειται για ένα βασιλικό αστέρα (όπως για παράδειγμα είναι το Ρέγκουλους). Ωστόσο, η μοίρα δηλώνει επιθετικότητα και πιστεύω εκείνο που πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι πως σε κάθε μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, τα γεγονότα φαίνονται έντονα και συχνά, επιθετικά.

Στα στοιχεία που θα ήταν καλό να μείνουμε, είναι πως υπάρχει ανάγκη να ξεπηδήσει ένας νέος σπόρος, μία νέα αρχή. Πρέπει να αλλάξει όμως ένα κεφάλαιο ζωής από τα θεμέλια και να χτιστούν νέες βάσεις.

Παράλληλα, η στροφή στο χθες κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τις εμμονές, τα πάθη και τους φόβους μας. Υπάρχει σύγχυση, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, ασάφεια και ουτοπία. Αλλά μέσα από την αναδρομή, θα βρούμε τις πλάνες και τα ψέματα. Θα τα αναγνωρίσουμε και θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε.

Θα ήταν καλό να εστιαστούμε στην καλλιτεχνική δημιουργική έκφραση, αλλά και στην επιθυμία για ένωση, μέσα από βαθιές και ριζικές αλλαγές πάντοτε. Η επιθυμία για νέα αρχή, μπορεί να ανάψει εξ αρχής την σπίθα του έρωτα, είτε για ένα στόχο, είτε για έναν άνθρωπο. Ο ενθουσιασμός αυτός όμως δεν θα κρατήσει, αν οι δεσμοί της σχέσης έχουν αδυναμίες. Τότε, είναι πιθανόν να έρθει το τέλος, για να κατευθυνθεί ο καθένας προς ένα νέο σύντροφο.

Η έκλειψη σχηματίζει όψη με το μεσοδιάστημα Ουρανού και Πλούτωνα, του μεγάλου μετασχηματισμού και της επανάστασης. Υπογραμμίζει μία ένταση και ανάγκη για ελευθερία, ανεξαρτησία, αλλά και προκαλεί υπερβολική νευρικότητα, ένα αγώνα αντοχής, δογματισμό και αντιπαραθέσεις, μονόπλευρη οπτική στη ζωή μας. Μπορεί να έρθει η εκπλήρωση μεγάλων έργων, μέσα από προσπάθεια και μεγάλο κόπο. Υπάρχει παράλληλα ο κίνδυνος, λόγω φανατικών αντιλήψεων, έκρυθμων καταστάσεων, βίας, καταστροφικής μανίας, επιβολής, ψυχαναγκασμού. Ακραία στοιχεία ενδέχεται να βρουν έδαφος για ανεξέλεγκτη δράση.

Στεφανωμένη από το εκρηκτικό μεσοδιάστημα του Ουρανού και του Πλούτωνα , φαίνεται πως οι εντάσεις που περιγράφονται έχουν σχέση με τις κυβερνήσεις, αλλά και τις κοινωνικές αναταραχές, που αλλάζουν ουσιαστικά το τοπίο της ζωής μας. Καθώς σχηματίζει σύνοδο με τον τέταρτο οίκο, οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις, λειτουργούν ενισχύοντας τις αναταραχές, ή όσοι αντιτίθενται με τα κυβερνητικά σχέδια (κάτι που δεν περιορίζεται στην Ελλάδα αλλά αφορά ένα κοινωνικό φαινόμενο, αν και ο χάρτης έχει γίνει με τις συντεταγμένες της Ελλάδας)

Οι προβλέψεις μας για τα ζώδια και τους ωροσκόπους στην σημαντική αυτή έκλειψη

Κριός

Σημαντικά θα αλλάξει η ισορροπία στα οικονομικά σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει. Την επόμενη διετία θα έχετε μία διαφορετική αντιμετώπιση της αξίας της ζωής και ενδεχομένως θα ενδιαφερθείτε για το μυστήριο της ζωής και του θανάτου, μέσα από εσωτερικές σπουδές. Η απώλεια και η έλλειψη σταθερότητας θα είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και θα ήταν καλό να μην έχετε αφέλεια στην ρευστοποίηση κεφαλαίων ή σε δάνεια ή χρέη. Δύσκολα θα έρθει η βελτίωση, επομένως πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για απρόοπτα και αλλαγές. Στην ψυχολογική σας δομή, αλλάζουν πολλά και είναι δύσκολο πλέον να αφήσετε συσσωρευμένα μέσα σας, συναισθήματα αγωνίας, άγχους, ανικανοποίητου έρωτα και αβεβαιότητας. Ωστόσο, χρειάζεστε τόλμη για να κατανοήσετε αυτό που ζητάτε πραγματικά.

Στις ερωτικές σας σχέσεις, ένα νέο ερωτικό ξεκίνημα είναι απαραίτητο και πρέπει να σας ενδιαφέρει. Επειδή όμως υπάρχουν και δύσκολα στοιχεία, θα σας συνιστούσαμε να κάνετε την αλλαγή μέσα από ουσιαστική προσέγγιση με το ταίρι σας, αναθερμάνοντας την σχέση. Αν δεν είναι εύκολο και δεν μπορείτε να σταθείτε σ’ αυτή την σχέση άλλο, θα ήταν καλό να κλείσει ο κύκλος για να αισθανθείτε ελεύθεροι για νέες κατακτήσεις.

Προσοχή σε ιδεολογίες που παραπλανούν, σε νομικά θέματα και δογματικές απόψεις ή φοβισμένους ανθρώπους που εκφράζονται με ένταση, δολιότητα ή υποκρισία.

Ταύρος

Η έκλειψη αγγίζει άμεσα τις σχέσεις και φυσικά σας οδηγεί να κατανοήσετε τον εαυτό σας μέσα από αυτές. Οι προκλήσεις στον συγκεκριμένο τομέα για σας είναι πολύ μεγάλες και ποικίλες. Έρχεται η κατάλληλη στιγμή για αλλαγές και φυσικά για μία νέα προσέγγιση με τα άτομα που έχετε συχνή επαφή. Μπορεί αυτό να φέρει ανατροπές σε συνεργασίες, καθώς θα φανεί ένα χάσμα μεταξύ των προσδοκιών τους και των δικών σας. Αλλά και να αναθερμάνετε μία συνεργασία που δεν αποδίδει, αν και οι δύο πλευρές επιθυμείτε να προοδεύσετε. Δεν θα ήταν καλό να εμπιστευθείτε υποσχέσεις δίχως βάση ή ωραιοποιημένες προτάσεις για τα οικονομικά σας.

Προσέχετε όμως…Αν ήδη σας έχουν ξεγελάσει στον τομέα αυτό, ας είστε πολύ επιφυλακτικοί. Παράλληλα, κάνετε το καλύτερο δυνατόν για να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας, για ένα νέο όραμα, αλλά συχνά παγιδεύεστε στην ίδια ουτοπία. Για τον λόγο αυτό, ο φόβος ή η ανασφάλεια, μην σας οδηγούν σε ωραία λόγια, δίχως ρεαλιστική απόδοση.

Στην προσωπική σας ζωή, αν είστε παντρεμένοι και η σχέση έχει ατονίσει, μπορεί να δώσετε τώρα το κέντρισμα για μία νέα προσέγγιση. Αν όμως δεν υπάρχουν περιθώρια, ενδέχεται ένα νέο ενδιαφέρον να σας προκαλέσει την προσοχή, και να θελήσετε να κάνετε μία νέα αρχή στη ζωή σας. Ενδεχομένως θα γνωρίζετε πως ζητάτε ένα νέο προφίλ σχέσεων και αυτό συνεπάγεται προσωπικές αλλαγές, που εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον αναπτύσσονται, αλλά τώρα σταδιακά ολοκληρώνονται.

Δίδυμοι

Η νέα αυτή φάση ζωής έχει περισσότερο να κάνει με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στη ζωή σας. Κόπωση, πίεση και αρκετό άγχος, είναι αλήθεια πως αρχίζουν να περιορίζουν τη χαρά και να δίνουν σημασία στην αλλαγή που επιβάλλεται στην καθημερινότητά σας. Νέες εμπειρίες, νέα ενδιαφέροντα, ίσως νέες δεσμεύσεις, αλλά και κάποια ξεκαθαρίσματα, αφού θα αποφύγετε τα παλιά που δεν έχουν πλέον να σας προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Επιπρόσθετα, θα λέγαμε πως είναι απαραίτητο να προχωρήσετε ως την επόμενη φάση της ζωής, όπου θα ασχοληθείτε με τα ουσιαστικά και θα αναλάβετε ένα έργο που θα σας αναδείξει, αν το επιμεληθείτε με γνώση και συνέπεια. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι άμεσο, θα είναι όμως διαχρονικό.

Παράλληλα, τα θέματα υγείας θα είναι σημαντικό να μην αμελούνται και αν αποφασίσετε μία αναζωογόνηση του οργανισμού, θα λέγαμε πως είστε στην κατάλληλη εποχή. Αν είχατε ως τώρα αφήσει κατά μέρος την επιμέλεια και την φροντίδα κάποιων ανθρώπων, θα πάρετε αποφάσεις και θα αφοσιωθείτε στις ανάγκες τους.

Προσοχή θα πρέπει να υπάρχει σε θέματα που έχουν να κάνουν με συμφωνίες ή υπογραφές συμβολαίων, αφού δεν είναι σαφείς οι προθέσεις όλων και συχνά περιέχουν παραπλανητικά στοιχεία οι προτάσεις και η προσφορά τους.

Καρκίνος

Μία εναρμονισμένη με το υγρό στοιχείο του ζωδίου σας, έκλειψη, είναι για σας το ερέθισμα για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή. Τα θέματα που σας ενδιαφέρουν είναι σίγουρα πολύ πιο ουσιαστικά και βαθιά στο εξής, κυρίως σε ένα δημιουργικό επίπεδο. Αν είστε καλλιτέχνες, στο έργο σας θα αποδώσετε γιατί θα βιώνετε κάθε του πτυχή και θα εκφράζετε το βάθος της ψυχής σας. Ενδεχομένως θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην δημιουργική σας έκφραση, πολύ συγκινητικό και θα αγγίζει το κοινό σας. Περίοδος ιδιαίτερη έμπνευσης για σας.

Θα σας ενδιαφέρει να ανατρέψετε τις συναισθηματικές εξαρτήσεις που πονούν και θα αποφασίσετε ενδεχομένως μία επιλογή ατόμων που θα είναι πλάι σας επειδή σας κατανοούν και όχι μόνο για να περνά ευχάριστα ο χρόνος. Ανανεώστε την σχέση με το ταίρι σας, αναδείξτε το πάθος και την ένταση της συγκίνησης. Αν η φλόγα έχει σβήσει, ενδεχομένως θα αναζητήσετε ένα νέο σύντροφο που θα σας νοιώθει βαθιά στην ψυχή.

Με το παιδί σας, αν είστε γονείς, διορθώστε τα λάθη και τις παρεξηγήσεις, αλλά με προσοχή, γιατί ενδέχεται να αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά την κατάσταση και τις διαφορές σας.

Αποφύγετε με κάθε τρόπο τα τυχερά παιχνίδια. Μην παρασύρεστε από όμορφα και μεγάλα λόγια ή υποσχέσεις για εύκολα κέρδη.

Λέων

Ήρθε η στιγμή να αναλογιστείτε αυτό που αφορά το θεμέλιο της ζωής σας και να κάνετε μία προσεκτική προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξετε εκ νέου το έργο σας. Πρέπει όμως να ξεκινήσετε από την αρχή, ίσως αναζητώντας τα αίτια της πλάνης ή των λαθών σας, κάτι που σας βοηθά ο ανάδρομος Ερμής παράλληλα με την έκλειψη. Όμως είναι σημαντικό να σκεφθείτε πως είναι μία καλή αρχή για σας, να μπει ένα νέο πρόγραμμα στη ζωή σας. Αυτό θα βασίζετε στις πραγματικές σας ανάγκες, ίσως σε μία πιο ισχυρή θέληση, λιγότερο εγωισμό και περισσότερο βάθος και αναζήτηση σε αίτια, φοβίες, ανησυχίες. Αν η οικογένεια σας έχει κουράσει, τότε θα ήταν καλό να αναζητηθεί ένας νέος προσωπικός χώρος, για να ξεκουράζεστε και να ανακουφίζεστε. Παράλληλα, θα βοηθούσε να τακτοποιήσετε την οικογενειακή σας περιουσία.

Στην προσωπική ζωή, κυρίως αν είστε παντρεμένοι, θα πρέπει να ανακαλύψετε εκ νέου την ερωτική σπίθα ή να συζητήσετε για ό,τι έχει ανατραπεί και δεν σας ευχαριστεί πολύ. Αν είστε ελεύθεροι, δεν αποκλείεται να χαρείτε την ανεξαρτησία σας, καθώς σας δίνει την ευχέρεια να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας.

Προσοχή θα χρειαστεί στην αναζήτηση ενός έρωτα από το παρελθόν, όπου αυτή την περίοδο η ονειρική σκέψη μπερδεύει την λογική και αν έχετε κάποιες ενδείξεις που σας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό όραμα, μην τις εμπιστευθείτε. Αποφύγετε τα τυχερά παιχνίδια.

Παρθένος

Η έκλειψη σας κάνει να αλλάξετε εντελώς το σκεπτικό σας και μάλιστα να επιδιώξετε να έχετε ένα περιβάλλον που θα ανατρέπει τις έως τώρα επιλογές. Αυτό είναι καλό, καθώς φέρνετε κοντά σας νέα άτομα, ή άτομα με νεωτεριστικές ιδέες, σας εμπλουτίζουν με τις απόψεις τους και σας βοηθούν να εστιαστείτε σε σημεία που δεν είχατε ως τώρα λάβει υπ’ όψη. Ωστόσο, στο άμεσο περιβάλλον θα αντιμετωπίσετε ενδεχομένως κάποια ζήλια και θα υπάρχει ένας ανταγωνισμός που μπορεί να σας ενοχλήσει. Έχοντας διατηρήσει συχνά ένα χαμηλό προφίλ, ο λόγος σας πλέον φαίνεται πιο έντονος, πιο δεικτικός ή πιο καυστικός, καίριος όμως και ουσιαστικός. Απλά μην είστε απόλυτοι ή δογματικοί στις απόψεις.

Δεν αποκλείεται να υπάρχουν κατακτήσεις και φλερτ, που όμως ενώ θα σας κινητοποιήσουν, δεν είναι σίγουρη η διάρκειά τους. Ενδεχομένως είναι παροδικά. Για να κρίνετε πόσο σας ενδιαφέρουν και σας αγγίζουν, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και υπομονή. Ή να δείτε την συναστρία σας σε όλα τα επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά συμβόλαια για την οικογενειακή περιουσία, είναι πιθανόν να γίνουν λάθη, επομένως μην κάνετε κινήσεις άμεσα αυτή την περίοδο. Παράλληλα, ίσως παρασυρθείτε από τις συμβουλές ενός οικείου προσώπου και δεν πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Στον προσωπικό σας χώρο όμως, αν είστε καλλιτέχνες, έχετε έμπνευση και γαλήνη για το έργο σας.

Ζυγός

Πολλές σημαντικές αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο, επιφέρει η έκλειψη αυτή. Οι αξίες σας αλλάζουν και τίθενται σε νέα βάση. Αλλά πρέπει να μην σας φοβίζει η αλλαγή, η ανασφάλεια ή η ανατροπή. Για αρκετό χρονικό διάστημα, θα υφίσταστε μία αβέβαιη κατάσταση στον τομέα των οικονομικών, με σκοπό να μάθετε να αξιολογείτε διαφορετικά τις προτεραιότητες της ζωής σας. Είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό αυτό, αλλά παράλληλα είναι πολύ δύσκολο, αφού θέλετε σαν φύση ζωδίου, όλα να είναι ζυγισμένα και ισορροπημένα. Ωστόσο, μέσα από τις ανατροπές έρχεται η εξέλιξη του ανθρώπου!

Τα αγαπημένα σας πρόσωπα αντιμετωπίζονται διαφορετικά και ίσως κτητικά, σε σχέση με το χθες. Αλλά παράλληλα κάποια θα πάψουν να είναι πολύ κοντά σας. Σε ένα διαρκές παιχνίδι εναλλαγών, δοκιμάζεστε να ζείτε σε λιγότερη αρμονία από αυτή που συνηθίσατε, αλλά παράλληλα είναι απαραίτητο να κάνετε την αλλαγή και να σταθείτε ενεργοί σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει… είναι γενικότερο και όχι μόνο προσωπικό!

Η σκέψη σας είναι ονειρική συχνά και μάλιστα αυτή την εποχή, ένα ανάγνωσμα που «σας ταξιδεύει» θα είναι βάλσαμο. Αλλά μην εμπιστεύεστε όσους σας λένε πολύ όμορφα λόγια, όπως και όσους σας προτείνουν εύκολες λύσεις στα προβλήματά σας. Είναι παραπλανητικοί.

Σκορπιός

Στο ζώδιό σας ξεκινά ένας νέος κύκλος και σίγουρα είστε πρωταγωνιστές της εποχής για πολλούς λόγους. Δύναμη και υγεία, αλλά και μία απαραίτητη αναζωογόνηση όπου νοσείτε, είναι σημαντική. Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, εξασθενημένοι ως προς τον παλμό της ζωής, έλλειψη πληρότητας σε στόχους και προσωπική ικανοποίηση. Η περίοδος αυτή θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το σημείο που χρειάζεται βοήθεια, αλλαγή και ανανέωση. Περνάτε συχνά μεταμορφωτικά στάδια, αυτό σας κάνει πολύ πιο δυνατούς, καθώς η αίσθηση της απώλειας για σας, είναι συνυφασμένη με την ροή της ίδιας της ζωής.

Θα είστε κερδισμένοι, θέσετε νέα πλάνα, σχέδια στόχους. Τολμήστε και προκαλέστε την τύχη σας, με τον δικό σας μαχητικό και δυναμικό τρόπο! Σίγουρα θα υπάρξουν προκλήσεις στις οποίες θα ήταν σημαντικό να ανταποκριθείτε! Φυσικά τώρα μόλις ξεκινά ένας νέος κύκλος για σας, αλλά έχετε το τιμόνι στα χέρια σας. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν! Εστιαστείτε στα ουσιώδη που σας ενδιαφέρουν, επιλέξτε τα ουσιώδη για σας τους ίδιους!

Στα οικονομικά, επειδή έχει ιδιαίτερη σημασία η σταθερότητα και η ασφάλεια, αποφύγετε όμως αυτές τις μέρες, να δώσετε σημασία σε εύκολες λύσεις για κέρδη, θα βγείτε χαμένοι. Κάποια χρήματα που σας χρωστούν όμως, ίσως επιστρέψουν, αν και όχι άμεσα. Μην βασίζεστε σε υποσχέσεις κυρίως φίλων.

Τοξότης

Αισιόδοξοι και φωτεινοί συχνά, έχετε ανάγκη αυτή την περίοδο να στραφείτε προς τον βαθύτερο κόσμο σας και τα απωθημένα σας. Η εξωστρέφεια σας οδηγεί να ξεχνάτε ή να αμελείτε προσωπικές αγωνίες, ανάγκες, επιθυμίες. Τώρα, η έκλειψη θα βγάλει στην επιφάνεια την δική σας έκφραση και θα δώσει φως σε σκοτεινές πτυχές του ψυχισμού σας. Αναζητήστε την προσωπική σας ταυτότητα μέσα από ανάγκες οι οποίες λειτουργούν υπόγεια και διακριτικά, αλλά σας επηρεάζουν αυτόματα.

Αν έχετε αμελήσει την υγεία σας, μία μικρή ταλαιπωρία θα είναι σημάδι αφύπνισης. Επομένως, ασχοληθείτε περισσότερο. Αν λειτουργείτε παρασκηνιακά, αυτή η εποχή θα βγάλει στο φως τις κινήσεις και τα μυστικά σας. Επομένως ανάλογα με την ποιότητα και το θέμα του μυστικού, ας είστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες, ή τις εξελίξεις στην ζωή σας.

Μία ερωτική επιθυμία, μπορεί να σας ταλαιπωρεί και θα επιδιώξετε να την εκφράσετε ανοιχτά. Βρείτε την κατάλληλη στιγμή, αλλά αποφύγετε τις ουτοπίες γιατί εύκολα θα υπερβάλλετε ή θα δώσετε λανθασμένες εντυπώσεις.

Αν είστε δημιουργικοί ή καλλιτέχνες, το έργο σας δικαιώνεται και στο πρόσωπό σας, οι θαυμαστές σας, θα βρουν ένα εκφραστή των δικών τους ονείρων.

Αιγόκερως

Η έκλειψη σηματοδοτεί ένα ξεκίνημα σε ένα σοβαρό στόχο κυρίως αν έχει συλλογική και ομαδική χροιά. Επομένως εκεί αφήνετε το στίγμα σας, αλλά και αναγνωρίζετε ικανότητες και δυνατότητες που διαθέτετε. Καθώς σας αρέσει να είστε στην κορυφή, οι μέρες αυτές θα δείξουν αν το έργο σας έχει προοπτική εξέλιξης, αν έχει δυνατότητα προόδου και επίσης, αν είστε σε θέση να πετύχετε τον στόχο. Επομένως θα γίνουν επιλογές και αν κρίνετε πως δεν θα φθάσετε σε αποτέλεσμα, πολύ πιθανόν να αλλάξετε κατεύθυνση

Μία ενδιαφέρουσα περίοδος θα είναι επίσης για τους φίλους και όσα άτομα έχετε κατά νου να διατηρήσετε ως κοινωνική γνωριμία. Θα κριθεί αν σας ενδιαφέρουν ή όχι, αν μπορούν να συμπορεύονται με τις ιδέες και το έργο σας, οπότε, κάποιοι που πλέον έχουν χαράξει διαφορετικό δρόμο, θα είναι άνθρωποι που θα πάψουν να σας συναντούν ή δεν θα έχετε πλέον επιθυμία και χρόνο να αφιερώνετε σ’ αυτούς. Δεν είναι άσχημο, είναι ίσως απαραίτητο να διατηρούμε επαφή με όσους έχουν κοινά ενδιαφέροντα με μας.

Στην προσωπική σας ζωή, ένα ερωτικό ενδιαφέρον, περισσότερο έντονο αλλά και με αμφίβολη διάρκεια, θα σας προκαλέσει συγκινησιακά. Αν θέλετε να ανάψει μία νέα σπίθα στη ζωή σας, αποφασίστε να ανταποκριθείτε, αλλά μην επενδύετε σε υποσχέσεις και όνειρα.

Προσοχή σε βαθιές επιθυμίες που σας παρακινούν για αποφάσεις, δεν είναι η κατάλληλη εποχή.

Υδροχόος

Καθώς έχετε εστίαση στην κοινωνική σας εικόνα αυτή την εποχή, η έκλειψη μπορεί να αλλάξει ισορροπίες. Η καριέρα σας και η θέση σας θα περάσουν σε ένα νέο κεφάλαιο, ενδεχομένως με αρκετή πίεση και ανασφάλεια σε ένα βαθμό, αλλά είστε άνθρωποι της τόλμης και της προόδου και γνωρίζετε πως κάθε πρόοδος σημαίνει πως είναι συνυφασμένη με νέα δεδομένα. Στον τομέα της καριέρας, αντιζηλίες θα είναι στο προσκήνιο και οφείλετε να προστατευθείτε από κάθε ανταγωνισμό. Θωρακιστείτε, ενημερωθείτε για το αντικείμενό σας και κάνετε μία καλή παρουσίαση του έργου σας. Αν σας προτείνουν αλλαγή αντικειμένου ή θέσης, αποφύγετε όμως να πάρετε απόφαση άμεσα. Πολλές ωραίες ή ενδιαφέρουσες ιδέες θα είναι παραπλανητικές.

Καθώς είστε ένα άτομο που δεν περνά απαρατήρητο αυτή την εποχή και γενικότερα βέβαια, θα είστε στόχος ευχάριστών σχολίων και λιγότερο ευχάριστων. Για τον λόγο αυτό, περιφρουρήστε την προσωπική σας ζωή και την εξωτερική σας εικόνα. Θα έλκονται από εσάς, άνθρωποι που μπορεί να τους γοητεύει το κύρος και η κοινωνική σας παρουσία. Αυτό είναι ωραίο αν έχετε σχέση με τα θεάματα και τις δημόσιες σχέσεις. Αλλά παράλληλα θα είναι πιθανόν να έλκετε ανθρώπους με ιδιοτελή κίνητρα. Μην αφήσετε σε κανέναν αυτή την περίοδο, περιθώριο να σας πλησιάσει στενά ή να μάθει μυστικά και ευαισθησίες σας.

Μία φιλοσοφική αναζήτηση, αποδίδει αλλά δεν είναι απαραίτητο να ενταχθείτε σε κάποια ιδεολογική ομάδα.

Ιχθείς

Θετική σε ένα βαθμό είναι η έκλειψη για το ζώδιό σας, αφού σχηματίζει όμορφη γωνία προς αυτό. Καθώς είστε ευαίσθητοι και δεκτικοί σε ιδέες, αυτή την εποχή επιδιώκετε να ξεκαθαρίσει το τοπίο της σκέψης και ίσως εκεί να εστιαστείτε περισσότερο. Αλλάζετε αντίληψη σε πολλά, κι ανάλογα με τα ατομικά σας ωροσκόπια, άλλοι θα είναι περισσότερο δογματικοί, ενώ άλλοι θα είναι περισσότερο άνετοι και ευέλικτοι, μέσα από ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης.

Νομικές υποθέσεις στιγματίζουν την ζωή σας και αν έχετε διαφορές και υποχρεώσεις νομικές, πρέπει να τις εξετάσετε εξ αρχής, θέτοντας ίσως νέους όρους στους αντιδίκους σας. Ένα ταξίδι με το εξωτερικό, ή η σχέση με ένα ξένο κράτος, μία ξένη φιλοσοφία, θα είναι σταθμός στη ζωή σας και θα σας βοηθήσει να κάνετε νέα σχέδια.

Στην προσωπική σας ζωή, ένα νέο πρόσωπο από μακριά ή με διαφορετική νοοτροπία θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα και να αναζητήσετε χαρές και ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας.

Προσεκτικοί πρέπει να είστε στην εικόνα που παρουσιάζετε στην καριέρα σας. Κάποιες υποσχέσεις δεν τηρούνται και ίσως δίνετε διαφορετική εντύπωση από την πραγματική σας εικόνα. Μην υπογράψετε συμφωνία για μία ανώτερη θέση αυτή την εποχή, εκτός κι αν είστε καλλιτέχνες, όπου το έργο σας θα βρει ανταπόκριση.