member of

Απογραφή 2011 | Ήρθε η ώρα, να μάθουμε πόσοι/ποιοι είμαστε!

Φέτος, ήρθε η χρονιά της απογραφής, όπως συμβαίνει κάθε δεύτερο έτος μιας νέας δεκαετίας. Η αλήθεια είναι πως θυμάμαι αμυδρά την προηγούμενη (του 2001)!

Τι γίνεται όμως ακριβώς στην απογραφή;

H απογραφή θα γίνει από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Χωρίζεται σε απογραφή κτιρίων και πληθυσμού. Η απογραφή πληθυσμού θα γίνει από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου και κτιρίων από 1 έως 28 Φεβρουαρίου.

Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους.

Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.