member of

Βουλή 2012 | Αλλαγή στις έδρες λόγω απογραφής!

Αλλαγή στις έδρες λόγω της απογραφής, θα αλλάξει σίγουρα τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Βουλή, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο, όταν περνάει ένας χρόνος από την απογραφή, ο αριθμός των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα πληθυσμού. Όμως  η απογραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί καθυστερημένα (χρονικά), σε μία δυο βδομάδες.

Για να αντιληφθεί κανείς το χάος που όλα δείχνουν ότι θα δημιουργηθεί τις επόμενες εβδομάδες αρκούν τα ακόλουθα στοιχεία: Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» με τη νέα απογραφή η Β΄ Αθήνας κερδίζει 5 επιπλέον έδρες, το υπόλοιπο Αττικής 3, ενώ 3 – 4 θα χάσει η Α΄ Αθήνας.

Με συνέπεια να ελπίζουν στην είσοδό τους στο κοινοβούλιο π.χ. οι: Γ. Παπαθανασίου και Νικ. Καντερές (Ν.Δ.), Στάθης Παναγούλης και Γ. Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Ραγκούσης και Αντ. Ασπραδάκης (ΠΑΣΟΚ), Βασιλική Βουλβουκέλη και Αθ. Αυγενίδης (ΑΝΕΛ), Ι. Πασούλας (ΚΚΕ), Ηλ. Παναγιώταρος (Χ.Α.) και Δημ. Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ). Ενώ, αντιθέτως, απειλούνται να χάσουν τις έδρες τους μεταξύ άλλων οι: Ανδρέας Ψυχάρης, Πρ. Παυλόπουλος (Ν.Δ.), Μαρία Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Βουλδής (Χ.Α.).

Για να δούμε λοιπόν…