member of

Εκλογές Ιούνιος 2012 | Συνέντευξη Σαμαρά εφ’ όλης της ύλης

Σε πολλά φλέγοντα ερωτήματα απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε για χάρη της Real News. Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου αναλύοντας επίσης τα σημεία στα οποία θα επιμείνει:

«Περικοπές συνάξεων που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα 11,5 δισ. ευρώ- σε τέσσερα και όχι σε δύο χρόνια».

Στο ενδεχόμενο της συνεργασίας για σχηματισμό μελλοντικής κυβέρνησης φάνηκε ανοιχτός θέτοντας όμως παράλληλα ως όρο την πρωθυπουργία του:

«Όταν κάνεις εκλογές αναζητάς πολιτική λύση. Πηγαίνεις σε άλλες λύσεις, ας πούμε τεχνοκρατών, για να αποφύγεις τις εκλογές. Εμείς εδώ θα έχουμε ήδη περάσει δυο εκλογικές δοκιμασίες. Και έπειτα από όλα αυτά θα ομολογήσουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε πολιτικό να κυβερνήσει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε πολύ και στην πιθανότητα συνεργασίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχολίασε και την πολιτική τους διαμάχη:

«Όποιος συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τα υφεσιακά χαρακτηριστικά της δανειακής σύμβασης, αλλά να παραμείνει στο ευρώ, ασφαλώς και χωράει. Αλλά πρέπει να το ξέρουμε κι εμείς από πριν. Όχι να συνεργαστούμε με τις μισές συνιστώσες και αύριο να κυριαρχήσουν οι άλλες μισές που θέλουν έξοδο από το ευρώ

…Εγώ «τρομάζω» τον κόσμο; Οι ίδιοι τρομάζουν τον κόσμο! Όταν εξαγγέλλουν φόρο στις καταθέσεις, όταν εξαγγέλλουν πρόσθετο φόρο πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, ποιος τρομάζει τον κόσμο; Κι όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα την άλλη μέρα δεν οφείλουμε εμείς να το επισημάνουμε; Το ότι είναι «τρομακτικά» αυτά που αποκαλύπτουν κάθε μέρα δεν φταίμε εμείς. Εκείνοι που αποκαλύπτονται φταίνε».