member of

Μεσογειακοί αγώνες 2013

4815130002337Υπό το άγχος που προκαλούν τα δρώμενα στην Τουρκία το τελευταίο 15νθήμερο, αναχώρησε ο κύριος όγκος της ελληνικής αποστολής που θα μετάσχει στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Μερσίνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα ήταν παρολίγον οικοδέσποινα των συγκεκριμένων αγώνων αφού είχαν ανατεθεί αρχικά σε Βόλο/Λάρισα, ωστόσο με απόφασή της η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) πριν δύο χρόνια πήρε πίσω τη διοργάνωση αφού διέγνωσε σημαντικές καθυστερήσεις στον τομέα της υποδομής.

Η Ελλάδα δεν έχει λείψει από καμία διοργάνωση από καταβολής συγκεκριμένων αγώνων, το 1951. Φέτος, η παρουσία της ελληνικής αποστολής θα είναι πολυπληθής αφού θα αποτελείται από 189 αθλητές/τριες αλλά και αρκετά νεανική. Η ελληνική συμμετοχή αφορά σχεδόν στο σύνολο των αγωνισμάτων των Μεσογειακών Αγώνων, όπου συμπεριλαμβάνονται τα περισσότερα Ολυμπιακά αθλήματα και κάποια που δεν είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα (γκολφ, καράτε).

Αναλυτικά, ελληνική παρουσία θα υπάρχει σε άρση βαρών, θαλάσσιο σκι, κολύμβηση, κωπηλασία, ξιφασκία, τάε κβον ντο, τζούντο, ιστιοπλοΐα, στίβο, πόλο, γυμναστική, σκοποβολή, τοξοβολία, μπάντμιντον, μπιτς βόλεϊ, κανόε καγιάκ, ποδηλασία, χάντμπολ, καράτε, πινγκ πονγκ, τένις, βόλεϊ και πάλη. Συνολικά στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα το πρωί στον κόλπο της Μερσίνας.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013.

Την Μεσογειακή ιστιοπλοϊκή ομάδα απαρτίζουν οι:

470 ΑΝΔΡΏΝ

Παναγιώτης Μάντης / Παύλος Καγιαλής

Βασίλης Παπουτσόγλου / Γιάννης Ορφανός

470 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βιργινία Κραβαριώτη / Σοφία Παπαδοπούλου

Δέσποινα Στεφανουδάκη / Ραφαηλίνα Κλωναρίδου

LASER STD

Αντώνης Μπουγιούρης

Νίκος Χρυσός

LASER RDL

Μαρία Βλάχου

Αντωνία Ψωμά