member of

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014

5798Η µεγαλύτερη παγκόσµια συνάντηση της ναυτιλίας

Για ακόµη µία φορά, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ετοιµάζεται να καλωσορίσει τον επόµενο Ιούνιο στην Αθήνα εκπροσώπους της παγκόσµιας ναυτιλιακής βιοµηχανίας για µια εβδοµάδα πλούσια σε επαγγελµατικές συναντήσεις, συνέδρια και σεµινάρια, παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών και πλειάδα νέων συµφωνιών αξίας πολλών εκατοµµυρίων δολαρίων.

Μετά την επιτυχηµένη διοργάνωση τον Ιούνιο του 2012, όπου 1.870 εκθέτες προσέλκυσαν περισσότερους από 18.500 επισκέπτες από 92 χώρες, τα Ποσειδώνια του 2014 αναµένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για ακόµα µεγαλύτερο αριθµό εκθετών και επισκεπτών, καθώς η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει τη δυναµική παρουσία της και το 2013 και βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και ανανέωσης του στόλου της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2013 οι ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συµφερόντων έχουν επενδύσει πάνω από 6 δις $ σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων που καλύπτουν µεγάλη γκάµα και περιλαµβάνουν VLCCs, suezmaxes, aframaxes, LR2, LR1, tankers, VLGCs, LNGs, LPGs, containers, bulk carriers και MOCV (multipurpose offshore construction vessels). Αυτή τη στιγµή εκτιµάται ότι βρίσκονται υπό ναυπήγηση συνολικά περίπου 300 πλοία για περισσότερες από 30 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Επιπλέον, µέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2013 οι έλληνες πλοιοκτήτες επένδυσαν περίπου 2,98 δις $ για την αγορά άνω των 200 µεταχειρισµένων πλοίων.

Στα Ποσειδώνια 2014, που θα πραγµατοποιηθούν στις 2-6 Ιουνίου 2014 στο Metropolitan Expo, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν νέα προϊόντα και νέες τεχνολογίες, αξιοποιώντας τους νέους τρόπους προβολής και networking που παρέχουν τα Ποσειδώνια στους συµµετέχοντες. Η επιτυχηµένη µεταφορά των Ποσειδωνίων στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς έκθεσης, καθότι αξιοποιώντας τις υπερσύγχρονες υποδοµές και εµπλουτίζοντας το πρόγραµµα των Ποσειδωνίων οι διοργανωτές κατάφεραν να προσελκύσουν ακόµα µεγαλύτερο αριθµό υψηλά ιστάµενων στελεχών της παγκόσµιας ναυτιλίας, δηµιουργώντας µια µοναδική πλατφόρµα επικοινωνίας για όλους τους κλάδους της ναυτιλίας.

Σε µια εποχή που η ναυτιλία δείχνει τα πρώτα σηµάδια εξόδου από την κρίση που την πλήττει τα τελευταία 5 χρόνια, σύµφωνα µε τις δύο από τις µεγαλύτερες τράπεζες παγκοσµίως στη ναυτιλιακή χρηµατοδότηση, τη Nordea Bank AB (NDA) και τη DNB ASA, η εβδοµάδα των Ποσειδωνίων αναµένεται να αποτελέσει το βαρόµετρο για την παγκόσµια ναυτιλιακή βιοµηχανία, αναδεικνύοντας τη σηµασία της ελληνικής ναυτιλίας για την ελληνική αλλά και την παγκόσµια οικονοµία.

Πληροφορίες: www.posidonia-events.com