member of

Ζώδια | Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 24-30/9/12

Ζήλια, ανταγωνισμός και εμμονές

Από την Λίλιαν Σίμου

Το βασικότερο φαινόμενο της εβδομάδας, είναι το τετράγωνο της Αφροδίτης προς τον Άρη.

Δύο βασικοί πλανήτες που παρακινούν για ερωτική διάθεση, δημιουργία και δράση, έρχονται σε σύγκρουση. Το τετράγωνο είναι μία μόνιμη αντιπαλότητα, διαμάχη και ρήξη, στον συμβολισμό της αστρολογίας. Δεν είναι δυνατόν να το αντιπαρέλθει κάποιος, παρά μόνο να το κατανοήσει, να το εκτιμήσει σωστά και να είναι σε εγρήγορση.

Η Αφροδίτη (astrolife.gr), πλανήτης της αγάπης, του έρωτα, της τέχνης και του χρήματος, είναι στον Λέοντα. Ο τρόπος που αγαπάμε περιέχει μεγαλοπρέπεια και εκτίμηση, λάμψη και χαρά. Ό,τι αγαπάμε, όποιον αγαπάμε, τους θαυμάζουμε και θέλουμε να ξεχωρίζουν. Τα αισθήματα επίσης ξεχωρίζουν.

Ο Άρης, πλανήτης που δηλώνει τον τρόπο που θα κατακτήσουμε ό,τι ποθούμε, είναι να φέρουμε σε πέρας κάθε μας έργο. Για τον Άρη το αναλυτικό άρθρο της κας Σταύρου «Άρης ο πλανήτης της δράσης και του πάθους» astrolife.gr, αξίζει να διαβαστούν.

Στο Σκορπιό ο Άρης έχει δύναμη, αφού είναι κυβερνήτης του, διαθέτει μαγνητισμό, πείσμα, επιμονή, εμμονή κάποιες φορές, ισχυρογνωμοσύνη, κτητικότητα, αλλά και εκδικητικές τάσεις.

Ο συνδυασμός τους στην σύγκρουση του τετραγώνου θα προκαλέσει:

Α) στα ερωτικά ζητήματα

-Πάθος ερωτικό με έντονη ζήλια

-Αντιπαράθεση για λόγους ερωτικούς

-Καχυποψία και πείσμα στις σχέσεις

-Μη αρμόζουσα συμπεριφορά, αγένεια

-Εκρήξεις και ρήξεις

-Πόθος

-Απιστία

Β) στα οικονομικά ζητήματα

-Σπατάλη χρημάτων

-Αγορά ακριβώς αντικειμένων

-Τάση για τζόγο

-Ρίσκο για πολυτέλεια

-Έξοδα για να κατακτήσουμε κάποιο άτομο

-Ακριβά δώρα

Επομένως, οι ημέρες αυτές με την κορύφωση του δύσκολου σχηματισμού, απαιτούν την προσοχή μας σε όλα αυτά.

Ας δούμε πού αγγίζει όμως τον καθένα μας, το αστρολογικό φαινόμενο της εβδομάδας

Ζώδιο ή ωροσκόπος:

Κριός

Αισθηματικά:

Διακρίνεται μία δυσκολία στις σχέσεις σας. Μπορεί να είστε αρκετά προκλητικοί, ή να αισθάνεστε πως η σχέση αυτή πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει την αξία της. Κάποιοι μπορεί να ερωτευθούν ένα άτομο που εντυπωσιάζει και να έρθουν σε ρήξη με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ή να διασαλεύσουν μία σταθερή –ως πρότινος- σχέση. Θα ήταν καλό να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ακριβά δώρα αλλά και να υποσχεθείτε περισσότερα από όσα μπορείτε στο ταίρι σας. Η αντιζηλία, σας κάνει ανταγωνιστικούς και ενίοτε επιθετικούς, ή καχύποπτους. Αποφύγετε να έρθετε σε μία αντιπαράθεση και προγραμματίστε όμορφες στιγμές με το ταίρι σας, όπου το πάθος θα είναι ερωτικό κι όχι κτητικό.

Οικονομικά:

Μην ρισκάρετε σε τυχερά παιχνίδια και αποφύγετε τις επενδύσεις που φαίνονται εύκολες ή προκαλούν για μεγάλα κέρδη. Το πιο πιθανό είναι να αυξηθεί το χρέος σας. Αν έχετε συνηθίσει σε μεγάλα έξοδα, ήρθε η στιγμή να τα περιορίσετε και να αφήσετε τις πολυτέλειες για άλλες εποχές. Μην χαλαρώνετε, αντίθετα διασφαλίστε το μέλλον, ή ρυθμίστε χρέη, με όποιον τρόπο μπορείτε.

Ταύρος

Αισθηματικά:

Αν είστε παντρεμένοι, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε εγωισμό και προβλήματα στην σχέση σας. Αποφύγετε να αντιδράσετε απότομα, γιατί αυτό θα φέρει έντονες διαμάχες και μπορεί να δεχθείτε μία επιθετική συμπεριφορά. Αν έχει ατονήσει το πάθος όμως, ήρθε η στιγμή θα δώσετε λίγη λάμψη στην ερωτική σας ζωή. Οργανώστε ένα δείπνο με τον /την σύντροφό σας, μείνετε μόνοι, απολαύστε ό,τι σας αρέσει και η καθημερινότητα σας το έχει περιορίσει. Προσοχή στα άτομα που εισβάλλουν στην προσωπική σας ζωή και ενδέχεται να αισθανθείτε ζήλια ή να προκαλέσετε την ζήλια στο ταίρι σας.

Οικονομικά:

Αποφύγετε τις αγορές για το σπίτι, όταν αφορούν είδη που έχουν περισσότερο στόχο την διακόσμηση ή τα ακριβά δώρα. Θα ήταν προτιμότερο να επιδιώξετε να ρυθμίσετε τις δαπάνες σας και κυρίως να έχετε καλή συνεργασία με το ταίρι σας. Αν έχετε συνέταιρο, ενδέχεται να διαφωνήσετε έντονα γιατί θα θεωρήσετε πως εργάζεται περισσότερο για τα δικά του συμφέροντα, ενώ εκείνος θα πιστεύει πως ξοδεύετε πολλά για την άνεσή σας, αμελώντας τα κοινά σας συμφέροντα.

Δίδυμοι

Αισθηματικά:

Κάποια περιπέτεια στη ζωή σας, θα φέρει ανατροπές και θα σας δημιουργήσει προβλήματα. Αν έχετε κατά νου να κατακτήσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να πάρετε το ρίσκο. Θα συναντήσετε αντιζηλίες και ίσως ένα ανταγωνιστή, μέσα από το άμεσο περιβάλλον σας ή στον χώρο της εργασίας σας. Καλά θα ήταν να αποφύγετε τις αισθηματικές συναντήσεις στα γνωστά σας στέκια, για να μην δίνετε λαβή για σχόλια. Το περιβάλλον σας επίσης, μπορεί να εμπλακεί στα προσωπικά σας με συζητήσεις και να γίνει αφορμή για να δημιουργήσει αμφιβολίες ή διαφωνίες στη σχέση σας.

Οικονομικά:

Αποφύγετε να κάνετε πολυέξοδες εξορμήσεις και συναντήσεις, αφού έχετε μία κλίση για το «ωραίο» αυτή την εποχή. Ενδέχεται λοιπόν, να διαπραγματευθείτε μία αγορά που θα είναι πολυτελής και αρκετά δαπανηρή για τις αντοχές του πορτοφολιού σας, ή να βγαίνετε τακτικά με φίλους, κάτι που επίσης θα επιφέρει ένα κόστος. Περιοριστείτε σε μικρές και απλές φιλικές συντροφιές, δίχως πολλές απαιτήσεις.

Καρκίνος

Αισθηματικά:

Σίγουρα είστε από τα ευνοημένα άτομα στην ερωτική ζωή αυτή την εποχή, αφού μπορείτε να κερδίσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, μέσα από αποφασιστικές κινήσεις. Δοκιμάστε με σθένος «την τύχη σας» και εκδηλωθείτε! Από την άλλη πλευρά, αν έχετε μία σχέση που έχει χάσει το πάθος της, αυτή την περίοδο μπορείτε να το αναζωπυρώσετε και να αισθανθείτε σαν τις πρώτες μέρες του έρωτά σας. Θα είστε μαγνητικοί και θα έλκετε το ενδιαφέρον. Θα προκαλείτε την ζήλια όμως. Αν είστε ανασφαλείς από το σύνολο των χαρακτηριστικών σας, μπορεί να μην έχετε την ευχέρεια να διαχειριστείτε την ανασφάλεια αυτή και να αντιδράσετε με κτητικό τρόπο απέναντι στο ταίρι σας.

Οικονομικά:

Δεν θα ήταν καλό να κάνετε δαπάνες για ψυχαγωγία αυτές τις μέρες, ή ακριβά δώρα. Ίσως μάλιστα να θελήσετε να εντυπωσιάσετε και αυτό θα έχει ένα πρόσθετο κόστος. Σας αρέσει το ωραίο και για τον λόγο αυτό, ό,τι αγοράζετε είναι ξεχωριστό. Όμως αν δεν αντέχετε οικονομικά, αποφύγετε το κάθε έξοδο που θα θεωρούσατε ως πολυτέλεια…

Λέων

Αισθηματικά:

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας, σίγουρα είστε ιδιαίτερα συναισθηματικοί και ερωτικοί αυτή την εποχή. Κατά συνέπεια, η όψη του Άρη προς την Αφροδίτη σας κλονίζει και σας συγκινεί. Επιδιώκετε να αναζωπυρώσετε την ερωτική φλόγα στη ζωή σας, αλλά και να δώσετε σημασία στην εικόνα σας. Θα αρέσετε, θα έλκετε εύκολα θαυμαστές και μπορείτε να παραμείνετε στο προσκήνιο για μέρες. Καλό θα ήταν να μην είστε πολύ πιεστικοί με τους ανθρώπους που είναι κοντά σας. Ή να μην επιδιώκετε διαρκώς το «χειροκρότημα». Αν μάλιστα είστε παντρεμένοι, η περίοδος αυτή προκαλεί ζήλια και ρήξεις. Χρειάζεται μία πιο ήπια συμπεριφορά προς το ταίρι σας.

Οικονομικά:

Στην αισθητική σας προφανώς δαπανάτε αρκετά χρήματα και θα ήταν καλό να είστε πιο συγκρατημένοι. Επίσης, ενδέχεται να σας αρέσει η πολυτέλεια και να αγοράζετε αυτό που σας έλκει, είτε για σας, είτε για το σπίτι. Αν έχετε προγραμματίσει κάποια επισκευή, αποφύγετε τα περιττά έξοδα κι αρκεστείτε μόνο στα αναγκαία.

Παρθένος

Αισθηματικά:

Δύσκολο θα είναι για σας να χαρείτε την περίοδο αυτή, καθώς θα σας επηρεάζει ένα όνειρο που δεν πραγματοποιείται αισθηματικά, αλλά και σας εκνευρίζει. Είστε διστακτικοί να τολμήσετε λίγο περισσότερο προκειμένου να κερδίσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει. Αλλά και αντιμετωπίζετε την καυστική κριτική του περιβάλλοντος, ή φοβάστε πως θα την αντιμετωπίσετε. Κατά συνέπεια, ας είστε επιφυλακτικοί με τα αισθηματικά ζητήματα. Αποφύγετε να δημοσιοποιείτε τη σχέση σας, αν υπάρχει, ή τις ερωτικές σας προσδοκίες. Παράλληλα, αν έχετε παράπονα και απωθημένα με το ταίρι σας, καλό θα είναι να μην τα λύσετε αυτές τις μέρες. Αν πάλι αισθάνεστε μόνοι και απογοητευμένοι, οι αρνητικές σκέψεις δεν θα βοηθήσουν. Ξεπεράστε το χθες και προχωρήστε σε νέες γνωριμίες!

Οικονομικά:

Στις διαπραγματεύσεις σας θα πρέπει να είστε συνεπείς και σταθεροί, αυτές τις μέρες. Κάποια έξοδα που θα προκύψουν, θα σας ταλαιπωρήσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε αρκετά ανασφαλείς. Αποφύγετε τις νυχτερινές εξόδους ή τα ταξίδια.

Ζυγός

Αισθηματικά:

Η Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιό σας και σας προσκαλεί για να λάμψετε με την παρουσία σας, είτε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, είτε σε φιλικό περιβάλλον. Η ερωτική έλξη μπορεί να προκύψει στους χώρους αυτούς και να σας κάνει να είστε αρκετά πιο εκφραστικοί. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως θα δεχθείτε ανταγωνισμό ή και αντιζηλίες. Ενδέχεται να γίνετε περισσότερο μαχητικοί και διεκδικητικοί όμως και να έχετε το προβάδισμα. Καλό θα ήταν να διατηρήσετε την ηπιότητα στην συμπεριφορά, γιατί δεν θα σας ωφελήσει τελικά ο επιθετικός τρόπος μεταξύ φίλων ή γνωστών.

Οικονομικά:

Αντιδράσεις θα συναντήσετε για ένα στόχο σας, επομένως δεν θα υπάρχει η συμπαράσταση που περιμένετε. Ενδέχεται να πρέπει να αλλάξετε τα σχέδιά σας, ή να διαμορφώσετε αλλιώς το πρόγραμμά σας. Καλό θα ήταν να μην μοιράζεστε τα όνειρά σας με άλλους γιατί θα συναντήσετε ένα αθέμιτο ανταγωνισμό. Κατά συνέπεια, θα είναι δύσκολο να κρατήσετε ισορροπίες. Επενδύοντας σε ένα στόχο, τα έξοδα αυτή την περίοδο θα είναι αυξημένα και θα σας κουράσουν.

Σκορπιός

Αισθηματικά:

Με την δυναμική όψη του Άρη στο ζώδιό σας προς την Αφροδίτη, είστε έτοιμοι να κερδίσετε όποιο ερωτικό στόχο θέσετε! Αν είστε σε μία σχέση, ήρθε η στιγμή να αναθερμάνετε την σχέση αυτή, αλλά είστε επιρρεπείς να γίνετε κτητικοί και απόλυτοι. Αποφύγετε την ζήλια, αλλά και την καχυποψία για το ταίρι σας. Θαυμάστε την προβολή του, δίχως αυτό να συνεπάγεται πως θα προκαλέσει μεταξύ σας ρήξη. Αντίθετα, ελέγχετε λίγο τον μαγνητισμό που εκπέμπετε, καθώς θα είναι δύσκολο να αποφύγετε θαυμαστές και θα έρθετε σε δίλημμα κάποιες στιγμές, κολακευμένοι από την προσοχή που δείχνουν οι άνθρωποι προς εσάς. Αν πάλι θέλετε να κερδίσετε μία προβολή, θα είναι σχετικά απλό. Ωστόσο, απαραίτητο είναι να διατηρήσετε ένα κλίμα συμπάθειας γύρω σας.

Οικονομικά:

Δυσκολίες που οφείλονται σε κοινωνικές ανάγκες, ίσως και στις κοινωνικές σας υποχρεώσεις. Έγκειται στην δική σας απόφαση να επενδύσετε στην εικόνα σας ή όχι, αλλά παράλληλα, θα ήταν σημαντικό να περιορίσετε λίγο τις δαπάνες για την προώθησή σας. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ξέρετε πως θα προσέξουν την θέση σας και θα σημειώσετε ένα προβάδισμα έναντι άλλων, στον χώρο της καριέρας σας.

Τοξότης

Αισθηματικά:

Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η περίοδος αυτή για σας. Η Αφροδίτη ενθαρρύνει τις αισθηματικές περιπέτειες, αλλά παράλληλα έχετε μία εικόνα πιο δυναμική και πεισματική, προκειμένου να κερδίσετε το ενδιαφέρον του ανθρώπου που αγαπάτε. Θα είναι σημαντικό να προσέξετε όμως την εμμονή προς κάποιον που δεν ανταποκρίνεται εδώ και καιρό, γιατί ενδέχεται να χάσετε χρόνο, μόνο και μόνο για η κατάκτησή του, είναι στα απωθημένα σας! Χαρείτε την ευχέρεια που έχετε να αρέσετε και κερδίστε την εμπιστοσύνη κάποιου που είναι περισσότερο πρόθυμος για σας. Καθώς είστε αρκετά δυναμικοί αυτή την εποχή και μπορείτε να τολμήσετε το όνειρό σας, επιλέξτε τουλάχιστον μία σχέση με προοπτική και δυνατότητα εξέλιξης. Μην λειτουργήσετε όμως παρασκηνιακά, γιατί θα εκτεθείτε.

Οικονομικά:

Ταλαιπωρίες στα οικονομικά σας, κυρίως αν έχετε εκκρεμείς υποθέσεις νομικές. Αν έχετε αμελήσει υποχρεώσεις αυτού του τύπου, μπορεί να βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση. Δοκιμάστε μία ρύθμιση και επιπλέον, αποφύγετε να κάνετε έξοδα δίχως έλεγχο, γιατί θα έρθετε σε αδιέξοδο. Ένας άνθρωπος που υποφέρει, ενδέχεται να σας απασχολήσει και να στηριχτεί οικονομικά από εσάς.

Αιγόκερως

Αισθηματικά:

Ήρθε η στιγμή να κατακτήσετε τους ανθρώπους που ανήκουν σε ένα χώρο γνωστών και ενδεχομένως να αποκτήσετε εκεί, το κύρος που σας αναλογεί. Με τον τρόπο αυτό, θα αισθανθείτε τον θαυμασμό αλλά και την ζήλια. Ανταγωνιστικοί θα γίνουν κάποιοι φίλοι, απέναντι στην ερωτική σας ζωή και θα προσπαθήσουν να εμπλακούν στα προσωπικά σας. Καλό θα είναι να μην μεταφέρετε τις σκέψεις και τα αισθήματά σας και να μην τα μοιράζεστε με το φιλικό περιβάλλον. Αν αποφασίσετε να κερδίσετε το ερωτικό ενδιαφέρον κάποιου ατόμου από τον κοινωνικό περίγυρο, δεν αποκλείεται να επενδύσετε πολλά, πριν καν αξιολογήσετε την σχέση αυτή. Περιορίστε τον αυθορμητισμό σας.

Οικονομικά:

Χρέη, δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, θα είναι ένα πονοκέφαλος για σας αυτές τις μέρες. Καθώς περιορίζεστε σταδιακά από εξωγενείς παράγοντες, ή από υποχρεώσεις κοινωνικές, θα ήταν καλό να σταθείτε αρκετά συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και να αποφύγετε να επιβαρυνθείτε με επιπρόσθετα χρέη. Ίσως μία ρευστοποίηση που επιδιώκετε να κάνετε, δεν πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Υδροχόος

Αισθηματικά:

Έντονες οι συναισθηματικές σχέσεις για πολλούς αυτή την εποχή. Έλξη, θαυμαστές, αλλά και αρκετές γνωριμίες που έρχονται απρόβλεπτα να αλλάξουν το τοπίο της αισθηματικής σας ζωής, ή να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της. Θα διεκδικήσουν όμως κι άλλοι, το ταίρι σας και πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ανταγωνισμό, κυρίως στον κοινωνικό σας χώρο. Ίσως φανεί αθέμιτος ή σκληρός, αλλά θα προκαλέσει να γίνετε πιο ζεστοί και να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του/της συντρόφου σας, πιο αποφασιστικά. Κατά κάποιον τρόπο, είναι η κατάλληλη στιγμή να φανεί πόσο είστε διατεθειμένοι να παλέψετε για την σχέση σας, ή όχι. Στην περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να κερδίσει το ενδιαφέρον για το ταίρι σας, δεν αποκλείεται να είστε σκληροί ή καυστικοί απέναντί του.

Οικονομικά:

Πρέπει να κατακτήσετε ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τομέα της εργασίας σας. Να διακριθείτε με βάση την εργατικότητα και την επιμονή σας. Ωστόσο, προσοχή σε ερωτικά σκάνδαλα στον χώρο σας ή ευαισθησίες που σας αφήνουν ακάλυπτους. Έξοδα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των συνεργατών, ίσως σας βοηθήσουν αρχικά, αλλά θα είναι μεγαλύτερα από όσο υπολογίζατε. Πρέπει να εξετάσετε σοβαρά, αν αξίζει το όφελος τελικά.

Ιχθείς

Αισθηματικά:

Η αισθηματική σας ζωή είναι μέρος της καθημερινότητάς σας και σας απασχολεί έντονα. Αισθάνεστε πως δεν χαίρεστε ό,τι σας αναλογεί και μάλιστα μπορεί να δεχτείτε έναν ανταγωνισμό αυτές τις ημέρες, που θα σας τραυματίσει συναισθηματικά. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να νοιώθει κατώτερος των περιστάσεων. Μπορείτε να βρείτε ένα τρόπο επικοινωνίας με το ταίρι σας, που θα σας βοηθήσει να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία. Καλό θα ήταν να κάνετε ένα ταξίδι, αν το στηρίζουν τα οικονομικά σας. Λίγο δύσκολο, ίσως. Μία άλλη λύση, θα είναι να οργανώσετε εξόδους, που θα σας χαλαρώσουν και θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τις έγνοιες της εποχής. Προσφέρετε και στους δύο σας, μία αλλαγή!

Οικονομικά:

Δεν είστε ικανοποιημένοι με το εισόδημά σας, αφού αισθάνεστε πως προσφέρετε πολλά στην εργασία σας, είστε ποιοτικοί, αλλά δεν έχετε τις απολαβές που πρέπει. Μην ξοδεύετε πολλά αυτές τις μέρες για την εμφάνισή σας, ή δώρα και περιττές πολυτέλειες. Αρκεστείτε στα ουσιώδη και θα περάσει το διάστημα αυτό πιο εύκολα. Η στενότητα σας έχει ταλαιπωρήσει και σας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα, που μπορείτε να ξεπεράσετε, με τη βοήθεια αγαπημένων σας, αλλά και την συμπαράσταση σε όσους έχουν ανάγκη από την παρουσία σας.