altΞεπέρασε τις προσδοκίες εν μέσω κρίσης

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, από τις 15 έως και τις 23 Οκτωβρίου ξεπερνώντας τις προσδοκίες τόσο των εκθετών, όσο και των διοργανωτών.

Το 33ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι το σκάφος και η θάλασσα παραμένουν ένας ακαταμάχητος συνδυασμός πάντα στις επάλξεις της προτίμησης του κόσμου, ο οποίος εν όψει μιας δύσκολης εβδομάδας για την ελληνική οικονομία στήριξε τον θεσμό. Οι διοργανωτές, τόλμησαν εν μέσω μίας πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης και ανέδειξαν την παρουσία και τη δυναμική του κλάδου, κόντρα στην κρίση που πλήττει την χώρα, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στο κοινό.

Το Ναυτικό Σαλόνι πραγματοποιείται 33 συναπτά έτη, αποτελώντας βαρόμετρο της αγοράς των σκαφών και παρελκομένων. Οι επαγγελματίες του κλάδου, υποδέχτηκαν το κοινό παρουσιάζοντας πλήθος από νέα, μηχανοκίνητα και φουσκωτά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, μηχανές σκαφών καθώς και παρελκόμενα αξεσουάρ ελλήνων κατασκευαστών αλλά και εμπόρων.

Οι ίδιοι οι εκθέτες κατέθεσαν τις απόψεις τους καθώς όπως όλοι υποστηρίζουν, η έκθεση «πήγε ανέλπιστα καλά», οι επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον, έγιναν επαφές, κλείστηκαν συμφωνίες και σαφέστατα το όφελος όπως όλοι καταλήγουν, θα αποτιμηθεί μέσα στους επομένους μήνες.

«Ήρθε κόσμος ουσίας με γνώσεις και ενδιαφέρον για το αντικείμενο», μας είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουρής Θέμης της εταιρείας NEXT BOATS, ενώ οι κύριοι Αγγελάκης Νικήτας της εταιρείας ΝΙΚΙΤΑ και Περιμένης Ηλίας της εταιρείας OCEANIC δήλωσαν μεταξύ άλλων, ότι «έγιναν σημαντικές επαφές που δεν θα μπορούσαμε να τις κάνουμε από το γραφείο μας, καθώς οι επισκέπτες είχαν την όρεξη να δουν και να αγοράσουν σκάφη και παρελκόμενα, δείχνοντάς μας έμπρακτα, το ενδιαφέρον τους για τον κλάδο».

«Η έκθεση ήταν πάνω από αυτό που περιμέναμε», υποστήριξε ο κ. Περιμένης Ηλίας, «ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να ήταν λίγο κάτω από τον περσινό ωστόσο το ενδιαφέρον ήταν πολύ πιο ενισχυμένο από ότι περιμέναμε και αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα».

Τέλος δεν έλειψαν και οι προτάσεις ενότητας για την ολοκληρωμένη παρουσία του κλάδου στην έκθεση: «Έπρεπε να έχουν έρθει όλοι» τονίζει ο κ. Μωραΐτης Μάκης της εταιρείας ΚΟΡΜΟΣ ΑΒΕΕ «έστω και με λιγότερα προϊόντα, έστω και με μικρότερα περίπτερα. Είναι σφάλμα να δίνουμε στον κόσμο την εικόνα ότι ο κλάδος συρρικνώνεται». Απόλυτα εναρμονισμένη με τα παραπάνω και η άποψη του κ. Κουρή Θέμη «Ο κόσμος ήρθε τελικά και είχε την διάθεση να δει και να ονειρευτεί. Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν δυνητικοί αγοραστές. Έπρεπε να είμαστε όλοι εκεί ώστε να δώσουμε στον κόσμο μια νότα αισιοδοξίας που την χρειάζεται».

 Η ελληνική ναυτική έκθεση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χάρισε χαμόγελα αισιοδοξίας σε εκθέτες και επισκέπτες, συνεχίζοντας να προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας και της ελληνικής κουλτούρας.

 Το δυναμικό του παρόν στο 33ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι έδωσε και ο ανερχόμενος κλάδος της κατάδυσης με πλήθος καταδυτικών κέντρων και εταιρείες εξοπλισμού, με επιδείξεις σε πισίνα και άλλα δρώμενα.  

Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώθηκε από την εταιρία οργάνωσης εκθέσεων Expo One και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ). Για περισσότερες πληροφορίες, video και φωτογραφικό υλικό, σχετικά με την έκθεση, διατίθεται στο επίσημο site: www.athensboatshow.gr, αλλά και στην επίσημη σελίδα στο facebook.

Σχετικά με τον Σ.Ε.Κ.Α.ΠΛ.Α.Σ. Π.Ε.Ε.Υ.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών (Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ-Π.Ε.Ε.Υ.) ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους του κατασκευαστές – εντολοδόχους, εισαγωγείς και εμπόρους παντός είδους σκαφών, μηχανών θαλάσσης, εξαρτημάτων και παρελκομένων σκαφών, ναυτιλιακών και ηλεκτρονικών  οργάνων, υλικών ναυπήγησης, χρωμάτων,  λιπαντικών, ειδών πυρασφάλειας, καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού, ειδών ναυταθλητισμού, κ.λπ. Ο αριθμός του συνολικά απασχολούμενου προσωπικού από τα μέλη του ξεπερνά τις 15.000.

 Σχετικά με την EXPO ONE

Η EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων, έχει σαν αντικείμενο τη διοργάνωση εκθέσεων. Εδώ και 9 χρόνια διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι και το Ανοιξιάτικο Ναυτικό Σαλόνι. Περισσότερες πληροφορίες για την EXPO ONE Οργάνωση Εκθέσεων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.expoone.gr