45-80Διεθνές Ναυτικό σαλόνι Αθηνών: Το SAILING-INFO.GR ήταν εκεί

Η 33η διοργάνωση του θεσμού έληξε την περασμένη Κυριακή με τους μεγαλύτερους εκπρόσωπους του ναυτικού κλάδου να δίνουν δυναμικό «παρών». Ανάμεσα τους και το περιοδικό μας, το οποίο κράτησε την υπόσχεση του και ήταν εκεί για να μιλήσει με όσους ήθελαν να μας γνωρίσουν από κοντά.

IMG_9174

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πολύ κόσμο, να ανταλλάξουμε απόψεις, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες του και γενικά να συζητήσουμε για θέματα που αφορούν το χώρο της θάλασσας. Καταφέραμε επίσης να γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη μας σε όσους δεν μας γνώριζαν, δείχνοντας παράλληλα ότι μέσα σε μια περίοδο κρίσης σαν κι αυτή που διανύουμε, μπορούν να υπάρξουν σοβαρές προσπάθειες.

IMG_9191IMG_9193IMG_9198IMG_9190

Κάνοντας μια βόλτα στην έκθεση, συναντήσουμε με χαρά αρκετούς εκθέτες οι οποίοι ανήκουν στο χώρο της ιστιοπλοΐας και μέσα από τα δικά τους περίπτερα ενημέρωναν τον κόσμο για το αντικείμενο της δουλειάς τους. Ο καθένας ξεχωριστός στον τομέα του. Μεταξύ αυτών η γνωστή εταιρεία εξοπλισμού σκαφών αναψυχής Ναυτίλος ΕΠΕ, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης ιστιοπλοϊκών σκαφών PLATONSEA, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ιστίων στον κόσμο QUANTUM GREECE και η εταιρεία MELTEMI RIGGING LTD, η οποία σχεδιάζει, επισκευάζει και τοποθετεί κατάρτια και εξοπλισμό καταστρώματος σε ιστιοπλοϊκά.

IMG_9171

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε και τη δραστηριότητα της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας εύρεσης αγγελιών για τον κόσμο της θάλασσας ads-sea.gr. Μέσα από το περίπτερο της εν λόγω υπηρεσίας οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να ενημερωθούν σχετικά με τις αγοροπωλησίες σκαφών ή να αναρτήσουν τη δική τους αγγελία.

Ο σκοπός αυτών των διοργανώσεων είναι διπλός. Από τη μία γιατί δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βρουν συγκεντρωμένους όλους τους τομείς του ναυτικού κλάδου και από την άλλη γιατί φέρνει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό της αγοράς.

Το SAILING-INFO.GR, το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα, στηρίζει αυτές τις διοργανώσεις και σας προσκαλεί στον επόμενο σταθμό, στο ευρωπαϊκό ναυτικό σαλόνι «Boot Dusseldorf» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.