member of

Boot Düsseldorf 2014

boot-Abschlussmeldung-175Αυλαία για το διεθνές ναυτικό σαλόνι που έλαβε χώρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιας αναψυχής στην Ευρώπη όσο αφορά την έκτασή της (περιλαμβάνει 17 κτίρια συνολικά) αλλά και τον αριθμό των εκθετών της.

 Η έκθεση σε αριθμούς

Η προσέλευση φέτος ξεπέρασε στους 248.000 επισκέπτες, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από την περσινή (226.000). Οι εκθέτες από την άλλη ανήρθαν στους 1.661 από 60 συνολικά χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Απολογισμός

Οι στόχοι όσων συμμετείχαν επικεντρώθηκαν  κυρίως στις πωλήσεις καθώς και στην δημιουργία ενός νέου κύκλου επαφών στην αγορά, στόχοι που για τους περισσότερους επιτεύχθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα της έκθεσης,  όπως υποστηρίζει και ο κ. Jürgen Tracht, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής  Marine Industry Association (BVWW) στην Κολωνία.  Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η boot 2014 έδωσε στη βιομηχανία την αναμενόμενη  ώθηση. Η ατμόσφαιρα στους χώρους της έκθεσης ήταν πολύ καλή από την αρχή. Ο αριθμός των επισκεπτών, η ποιότητα και ο διεθνισμός τους ήταν εντυπωσιακός. Υπήρχε μια ξεκάθαρη αύξηση στους επισκέπτες που ήθελαν να κάνουν αγορές». Από την άλλη μεριά οι παρευρισκόμενοι έδιναν μεγαλύτερη προσοχή στο κομμάτι των χρημάτων ενώ ήταν αρκετά ενημερωμένοι πριν επισκεφθούν την έκθεση. «Μετά έκαναν τις αγορές τους και πραγματοποίησαν τις παραγγελίες τους στο show-μια μεγάλη έκθεση όσον αφορά τη διεθνή γκάμα των προϊόντων και τη σαφήνεια της δομής της. Οι πελάτες έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας για να συγκρίνουν και μετά να αποφασίσουν για κάποιο προϊόν ή για ένα σκάφος».

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού κέρδισαν για μια ακόμη φορά τα ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη. Οι εταιρείες κατασκευής προσέλκυαν τους επισκέπτες τους, παραθέτοντας πλήθος σκαφών (αρκετά καινούρια μοντέλα) κεντρίζοντας με αυτό τον τρόπο την περιέργεια αλλά και τον ενθουσιασμό τους.

520 (1)

Τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν άλλωστε, αποδεικνύουν ότι οι κατασκευαστές δεν έμειναν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με “δεμένα τα χέρια” αλλά αντίθετα, επικέντρωσαν τις προσπάθειες τους στην ανάπτυξη νέων μοντέλων με σύγχρονες σχεδιαστικές προτάσεις και ιδέες.

Η ελληνική παρουσία

Στο διεθνές ναυτικό σαλόνι έλαβαν μέρος και 13 επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Ανάμεσα τους και το Sailing-info.gr, το οποίο φιλοξένησε στο περίπτερο του αρκετούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια για ένα επιτυχημένο άνοιγμα στο εξωτερικό.

sailew copy

Έντονη ήταν από την άλλη, για μια ακόμη φορά η απουσία του ΕΟΤ στη φετινή διοργάνωση της έκθεσης. Η χώρα μας, λόγω της φυσικής ομορφιάς της, αξίζει να ανήκει στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Για αυτό και είναι απαραίτητη κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με εκδηλώσεις διεθνούς φήμης όπως αυτή στο Ντίσελντορφ.

Επίλογος

Η έκβαση της έκθεσης στέφθηκε με επιτυχία, χάρη και στη προσπάθεια των διοργανωτών. Να αναφέρουμε εδώ τη σημαντική  συμβολή των κ. Πέτρου Μιχελιδάκη και κ. Alexia Castro, υπεύθυνους για την παρουσία των ελλήνων εκθετών στην Boot.

Έναν πολύ μεγάλο αριθμό από τα νέα σκάφη αναψυχής, μια πλούσια ποικιλία προϊόντων ναυτιλιακού και σωστικού εξοπλισμού, συσκευών πλοήγησης, ρουχισμού, θαλασσίων σπορ και αξεσουάρ αλλά και προτάσεις για θαλασσινούς τουριστικούς προορισμούς σ’ όλο τον κόσμο προσέφερε στο πολυπληθές κοινό η ΒΟΟΤ 2014.

Οι έλληνες εκθέτες

ADS-SEA.GR

CRAZYSHARK WATERSPORTS

Greek Marinas Association

Ionian Charter, Elena Vrionis

Kiriacoulis Mediterranean

Meganisi Sailing

PELOPONNISOS S.A

Sail Aegean

Sail the Blue Yachting Argiris Tangalidis Yacht Service

Sail Your Soul Klaus Mayer Yacht Service

SAILING-INFO.GR

Scorpios Charter Ltd.

South Aegean Region

TZENNET YACHTING – Panagiotis Tzennetoglou

securedownload (2)securedownload (1)securedownloadsecuredownload (3)securedownload (4)