1573076Ένα video με εντυπωσιακές ψευδαισθήσεις δημιούργησαν ο βιολόγος Armiche Ramos και οι αδελφοί Armando και Francisco del Rosario(Δύτες), οι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν την εμπειρία τους στην ελεύθερη κατάδυση και καταφέρνουν να μας ξεγελάσουν.

Χωρίς ειδικά εφέ και γραφικά υπολογιστών με μια απλά έξυπνη οπτική ψευδαίσθηση βλέπουμε τους δύτες να περπατούν στο νερό και να κάθονται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας! Η ομάδα στηρίχθηκε αποκλειστικά στις δικές της ικανότητες. Για τα γυρίσματα χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια στο El Hierro, το μικρότερο από τα Κανάρια Νησιά.

Αναγκάστηκαν να αναβάλουν για ένα έτος και αυτό οφείλεται στο ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο που υπάρχει στην περιοχή. «Η τοποθεσία δεν είναι πάντα ήρεμη και έπρεπε να περιμένουμε για την σωστή στιγμή για αρκετούς μήνες σε ένα χρόνο», είπε ο κ Ράμος.

Οι κινηματογραφιστές έχοντας αξιοποιήσει στο μέγιστο την εμπειρία τους στην ελεύθερη κατάδυση κατάφεραν να μας ξεγελάσουν με το εκπληκτικό video τους και να κερδίσουν και το πρώτο βραβείο ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Παγκόσμιο διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας!!

Δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα: