member of

Συνέντευξη | Οι On The Road στο neolaia.gr!

Συνέντευξη στο neolaia.gr και πιο συγκεκριμένα στο Μανώλη Γιαννίκιο, παραχώρησαν οι On The Road.

Γεια σας παιδιά, αρχικά θα ήθελα να μας πείτε πώς και πότε αποφασίσατε να φτιάξετε το σχήμα σας;

Καλησπέρα σας! Το σχήμα φτιάχτηκε τέλη του 2004 στη Θεσσαλονίκη όταν βρεθήκαμε τυχαία να παίζουμε στο ιδιο μαγαζι. Στην αρχή δεν ήταν δική μας επιλογή αλλά στην πορεία κολλήσαμε! Η αναλυτική περιγραφή της ιστορίας μας βρίσκεται στο βίντεο του έχουμε ανεβάσει στο myspace μας!

Σε πολλά sites αναφέρεστε και ως 3 On The Road, τελικά ποιο από τα δύο ισχύει και τι ακριβώς σημαίνει για εσάς το όνομα αυτό;

Για πολλά χρόνια στα live μας ήμασταν 3 άτομα, στην αρχή με τον Κυριάκο Παυλίδη στο βιολί και στη συνέχεια με τον Ακη Δεληλαμπου στα κρουστά. Από εκεί ο αριθμός.

Τον τελευταίο χρόνο συνεχίζουμε οι δυο μας οπότε αφαιρέσαμε το «3». Οι σελίδες μας ώμος στο internet είναι ακόμα 3ontheroad. Το on the road βγήκε απο την καθημερινότητα μας! Ήμασταν συνέχεια στο δρόμο απο πόλη σε πόλη. Βέβαια αυτό που δεν έχουμε ξεκαθαρίσει  ακόμα είναι αν το όνομα έφερε τα ταξίδια ή τα ταξίδια το όνομα!

Σε λίγο καιρό περιμένουμε και την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά από την Ακτή Live n’ Studio. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή.

Ο δίσκος που ετοιμάζουμε, αν έχει τελικά τη μορφή που έχουμε στο μυαλό μας θα είναι μια live ηχογράφηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη στο Barωδος live Bar. Και όλο αυτό το κάναμε γιατί θέλαμε να αποτυπώσουμε στο δίσκο μας την ενέργεια που βγάζουμε στα live.

Από όσα κομμάτια σας κατάφερα να ακούσω (σε myspace, youtube κλπ) αυτό που κυρίως συγκράτησα είναι ότι φλερτάρετε ταυτόχρονα με πολλά είδη μουσικής. Τι σας εμπνέει να βγάλετε αυτό το αποτέλεσμα;

Στην πρώτη μας αυτή απόπειρα έχει γίνει μια επιλογή τραγουδιών που έχουν γραφτεί καιρό πριν και έχουν πολλά στοιχεία των διαφορών μουσικών που ακούμε (από blues (Jimmy Hendrix), country (Brooks&Dunn) και alternative rock (Coldplay) μέχρι το Σωκράτη Μάλαμα, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Αγγελάκια και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη). Δεν έχουν ένα συγκεκριμένο ύφος γιατί συμπεριλαμβάνουν την ιδιοσυγκρασία και των δυο μας και τη διαφορετικότητα μας. Και ίσως αυτό να είναι βεβαία και το μονό κοινό στοιχείο με τα live μας! Αυτός ήταν και ο στόχος, να φτιάξουμε μια μουσική εικόνα με πολλά διαφορετικά στοιχεία αλλά με βάση την αγάπη μας για τη μουσική και τις εμπειρίες που έχουμε μαζέψει από τις εμφανίσεις μας όλα αυτά τα χρονιά.

Ποιους καλλιτέχνες (Έλληνες και ξένους) θαυμάζετε αυτόν τον καιρό;

Ε, είναι πολύ μεγάλη η λίστα! Ενδεικτικά μονό: Archive, Black rebel motorcycle club, Sleepin Pillow, Γιάννη Αγγελάκα…

Σας έχει επηρεάσει πιστεύετε σαν μουσικούς η δυσμενής κατάσταση της χώρας μας; και αν ναι σε ποιους τομείς;

Από τη στιγμή που επηρεάζει κάθε έναν που θα έρθει στο live μας έχει άμεσο αντίκτυπο και σε μας. Ο κόσμος πλέον αποφεύγει δηλαδή να βγει τοσο  πολύ ή να μείνει όση ώρα καθόταν πιο παλιά.

Έχει μεγάλη επίδραση και τη δισκογραφία αλλά φυσικά το πρόβλημα δεν ξεκίνησε απο εκεί. Από εκεί και πέρα, όσο υπάρχουν ανθρωποι που αγαπάνε τη μουσική το πρόβλημα θα ξεπερνιέται.

Τι κάνουν οι On The Road όταν δεν ασχολούνται με τη μουσική; Ποια είναι τα hobbies σας;

Βόλτες και ταξίδια γενικότερα. Και πολύ μουσική!

Μετά την κυκλοφορία του album σας, ποιο πιστεύετε ότι είναι το επόμενο βήμα για τη μουσική σας;

Ιδανικά θα ήταν μια καλή συνεργασία με έναν αγαπημενο μας καλλιτεχνη.

Για το κλείσιμο της συνέντευξης, ελεύθερη ερώτηση! Εδώ μπορείτε να περάσετε κάποιο μήνυμα στους αναγνώστες ή απλώς να πείτε κάτι άσχετο που θέλετε να μοιραστείτε με το internet.

Φυσικά! Μπορείτε να μας βρείτε στο myspace/3ontheroad και στο facebook.com/pages/3-on-the-road.