member of

Το “Top 5” των αναγνωστών μας

150170141 640Για τους γνώστες της αγοράς η εποχή που διανύουμε αποτελεί την καλύτερη περίοδο για να την ενοικίαση ενός σκάφους αναψυχής. Οι επιλογές είναι περισσότερες, οι τιμές πιο ελκυστικές και η πολυκοσμία έχει αρχίσει να υποχωρεί

.

Εν όψει αυτής της περιόδου, συγκεντρώσαμε το «top 5» των ερωτήσεων που κατά καιρούς φτάνουν στο περιοδικό μας και σας το παρουσιάζουμε (φυσικά με τις απαντήσεις).

No 1

Τι χρειάζεται για να ενοικιάσω ένα σκάφος;

Η προϋπόθεση για να ναυλώσετε ένα ιστιοπλοϊκό είναι ότι πρέπει δύο άτομα από τους επιβάτες να έχουν δίπλωμα ιστιοπλοΐας.

No 2

Θέλω να ενοικιάσω ένα σκάφος αλλά δεν έχω δίπλωμα.

Έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε το σκάφος μαζί με καπετάνιο (skipper) για όσες ημέρες τον χρειάζεστε. Το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό και πολλές παρέες επιλέγουν αυτή την δυνατότητα. Ξενοιάζετε με τη διακυβέρνηση και τη διαδικασία του ταξιδιού. Εσείς απλώς χαίρεστε την θάλασσα και τη διαδρομή.

No 3

Το κόστος για την ενοικίαση είναι απαγορευτικό;

Γενικά επικρατεί ένας μύθος σχετικά με το κόστος της εν λόγω υπηρεσίας. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν τιμές για όλα τα γούστα. Από υψηλά κόστη για πολυτελείς εξορμήσεις, μέχρι χαμηλά που σας καλύπτουν τα βασικά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συγκρίνετε τα κόστη των συμβατικών σας διακοπών με αυτά που θα έχετε εάν επιλέξετε την ενοικίαση ιστιοπλοϊκού. Ίσως εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Νο 4

Σε τι διαφέρουν οι διακοπές με ένα ιστιοπλοϊκό;

Το ιστιοπλοϊκό είναι ένας ξεχωριστός αλλά και πιο άνετος τρόπος για να κάνετε διακοπές. Απλά ανοίγετε τις βαλίτσες σας και είναι σαν να ζείτε σε ένα σπίτι μέσα στην θάλασσα.

Με το σκάφος έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε πανέμορφα ελληνικά νησιά, να ελλιμενίζεστε στα λιμάνια τους, να κολυμπήσετε στις παραλίες τους, να κάνετε τους περιπάτους σας, να γνωρίσετε τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, να επισκεφτείτε τα γραφικά στενάκια με τα καταστήματα τους κτλ.

Στο τέλος της ημέρας επιστρέφετε στο σκάφος και χαλαρώνετε χωρίς οποιαδήποτε άγχος για ζητήματα διατροφής η διανυκτέρευσης.

Νο 5

Πόσο ασφαλές είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και τι πρέπει να φέρω μαζί μου;

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αρκεί να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας. Τα περισσότερα σκάφη είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα σωστικά και συστήματα πλοήγησης που θα χρειαστείτε.

Εκτός από τα τρόφιμα που πρέπει να φέρετε, μην ξεχνάτε ότι ο περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος σε όλα τα σκάφη ενδείκνυται μόνο για μαλακές βαλίτσες μικρού μεγέθους. Εξ άλλου η εμπειρία έδειξε ότι παίρνουμε πάντα πολύ περισσότερα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα από αυτά που εντέλει χρησιμοποιούμε σε μια εβδομάδα πάνω σε ένα σκάφος. Μακό μπλουζάκια, σορτσάκια, φούστες, παντελόνια, ένα ελαφρύ αδιάβροχο αντιανεμικό, παπούτσια με μαλακές σόλες, πετσέτες θαλάσσης, γυαλιά και καπέλο ηλίου, είναι τα απαραίτητα.

Στο σκάφος υπάρχει πλήρες φαρμακείο για κάθε περίπτωση. Εάν όμως υπάρχει κάποια ειδική προσωπική φαρμακευτική αγωγή, θα ήταν καλό να την συμπεριλάβετε στις αποσκευές σας, υπολογίζοντας την ποσότητα ανάλογα με τον χρόνο του ταξιδιού.

work.5892608.1.papergc,441x415,w,ffffff.v4