member of

Sony Computer Entertainment | Πληροφορίες για τη νέα φορητή κονσόλα με ονομασία NGP!

Ανακοινώθηκε η επόμενη φορητή κονσόλα νέας γενιάς της Sony Computer Entairtainment (SCE) και αυτή δεν είναι άλλη από την NGP, όπως θα αποκαλείται. Από τη φωτογραφία θα λέγαμε ότι μοιάζει αρκετά με το PSP, αλλά διαθέτει και δύο αναλογικούς μοχλούς, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής είχαμε δει στα χειριστήρια των κονσολών Playstation. Βλέπουμε ακόμη πως διαθέτει οθόνη αφής, για πρώτη φορά σε φορητή κονσόλα παιχνιδιών από τη Sony.

Η νέα αυτή φορητή κονσόλα θα συνδυάζει την εμπειρία ενός παιχνιδιού με την κοινωνική δικτύωση. Η SCE έχοντας αποκτήσει εμπειρία τόσο από το PSP, όσο και από το PS3, μπορεί να πραγματοποιήσει την προηγούμενο συνδυασμό που ανέφερα. Ακόμη, θα διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi και 3G δικτύων. Να πούμε, ότι το NGP θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2011. Ας δούμε αναλυτικότερα, γιατί αυτή η κονσόλα πρόκειται να ξεχωρίσει από τις υπάρχουσες.

Το NGP θα διαθέτει multi-touch οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας OLED. Ο επεξεργαστής (CPU) και ο επεξεργαστής γραφικών (GPU) σε συνδυασμό με την OLED απεικόνιση θα εξασφαλίζουν πλούσια και ολοζώντανα γραφικά -πρωτοφανή σε φορητά συστήματα ψυχαγωγίας, τόσο αναφορικά με games όσο και με άλλο περιεχόμενο. Το νέο σύστημα ενσωματώνει μια μοναδική επιφάνεια αφής (pad) τεχνολογίας multi-touch στην πίσω πλευρά του, ενώ συνδυάζοντας και την εμπρόσθια οθόνη αφής επιτρέπει στους χρήστες την απευθείας αλληλεπίδραση με τα παιχνίδια, μέσω τρισδιάστατων κινήσεων των δακτύλων («άγγιξε, άρπαξε, ακολούθησε, σπρώξε, τράβα»).

Κληρονομώντας τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του PSP, το NGP θα υιοθετεί ωοειδείς σχεδιαστικές γραμμές (Super Oval Design), οι οποίες δημιουργήθηκαν ώστε η συσκευή να ταιριάζει άψογα στα χέρια των χρηστών. Για πρώτη φορά, ένα φορητό σύστημα ψυχαγωγίας θα εξοπλιστεί με δύο αναλογικούς μοχλούς, κάτι το οποίο θα επιτρέψει σε μια ευρύτερη γκάμα ειδών παιχνιδιών να μεταφερθεί σε φορητή πλατφόρμα.

Η SCE θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες εντοπισμού θέσης στο NGP, ως αναπόσπαστο τμήμα των λειτουργιών που αξιοποιούν το PlayStation Network. Η νέα εφαρμογή “Near”, αναπτύχθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και το δίκτυο και θα είναι προεγκατεστημένη στο σύστημα, προκειμένου οι χρήστες να γνωρίζουν ποιοι φίλοι τους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και το τι παίζουν. Οι χρήστες μπορούν να συναντήσουν εικονικά τους φίλους τους, αλλά και νέους παίκτες, ανεξαρτήτως του τίτλου που παίζουν, κοινοποιώντας απλώς τις πληροφορίες των παιχνιδιών σε διάφορες χωροχρονικές διαστάσεις.

Το NGP θα υιοθετήσει ένα νέο μέσο, μια μικρή κάρτα μνήμης τύπου flash, ειδικά σχεδιασμένη για τους τίτλους του NGP. Αξιοποιώντας τη λειτουργία της flash μνήμης, στην κάρτα θα μπορεί να αποθηκευτεί το πλήρες παιχνίδι, επιπλέον περιεχόμενο του παιχνιδιού αλλά και τα saves. Το NGP θα διαθέτει επίσης, δύο κάμερες (μία στην εμπρόσθια και μία στην πίσω όψη), τρεις αισθητήρες κίνησης, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και ηλεκτρική πυξίδα.

Το PlayStation Suite (PS Suite), θα συνεργάζεται εξίσου «στενά» με το NGP. Θα προσφέρει gaming περιεχόμενο σε φορητές συσκευές με λειτουργικό Android και φυσικά στο NGP. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε ολοκαίνουριο περιεχόμενο, αλλά και σε ορισμένες από τις πιο casual εμπειρίες που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Κάθε τίτλος του NGP θα διαθέτει το δικό του «χώρο» (“LiveArea”) όπου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία διασκέδασης και με άλλους παίκτες. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο διαθέσιμο από τη SCE και συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής μέσω του PlayStation®Network. Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι του NGP θα μπορούν να παρακολουθούν το “Activity”, το οποίο ανανεώνεται διαρκώς με τα επιτεύγματα των χρηστών, που παίζουν το ίδιο παιχνίδι, ενώ παράλληλα μπορούν να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο μεταξύ τους.

Τα χαρακτηριστικά του NGP:


Αλήθεια πώς σας φάνηκε η νέα αυτή φορητή κονσόλα; Προσωπικά πιστεύω ότι θα σκίσει, μιας και δεν έχουμε δει κάτι τόσο καλό ξανά σε φορητή κονσόλα.

(Δελτίο Τύπου)