23 Σεπτεμβρίου 2011

6666-01-03Spetses Classic Yacht Racing Week  Συνέντευξη τύπου με αφορμή τον «Διεθνή αγώνα κλασσικών σκαφών και παραδοσιακών καϊκιών» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, έδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος την περασμένη Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της ναυσιπλοΐας γενικότερα. Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη διεξαγωγής τέτοιων διοργανώσεων στη χώρα μας.

Ο «Διεθνής αγώνας κλασσικών σκαφών και παραδοσιακών καϊκιών» ο οποίος διοργανώνεται για πρώτη φορά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και αποτελεί στην ουσία την αναβίωση μια παλιότερης ιδέας με απώτερο στόχο την προβολή της ναυτικής παράδοσης αλλά και του φυσικού πλούτου της Ελλάδας. Επιθυμία όλων είναι η καθιέρωση του συγκεκριμένου αγώνα στο «παγκόσμιο ημερολόγιο αγώνων» κάθε 2 χρόνια.

Μέχρι στιγμής περίπου 28 σκάφη, 17 κλασσικά ιστιοπλοϊκά, με το πιο παλιό να έχει ναυπηγηθεί τη δεκαετία του 1920 και 11 παραδοσιακά καΐκια, έχουν δηλώσει συμμετοχή, μεταξύ αυτών το «FLAMINGO» του 1928, το «CANDINA» του 1929, το «GLARAMARA» του 1947, η «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» του 1945 η «ΑΦΡΟΕΣΣΑ» και ο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει παράκτιες ιστιοδρομίες με φόντο τις ακτές της Πελοποννήσου και των Σπετσών, όπως και περίπλου σημαντήρων.

Η επιλογή των Σπετσών δεν είναι τυχαία μιας και η παράδοση του νησιού καθώς και η ιδιαίτερη μορφολογία του δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Σημαντικός υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής είναι το ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών «Poseidonion Grand Hotel» το οποίο θα λειτουργήσει και ως κέντρο διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία Αγώνων Ν.Ο.Ε

Τηλέφωνο: 210- 4220506

Κινητό: 690 9046525

Fax: 210- 4127757

Email: sailing@ycg.gr

Site: www.classicyachtrace.com