member of

Sprider | Διώκονται ποινικά για τον εμπρησμό οι ιδιοκτήτες του | Τι απαντά επίσημα η εταιρεία

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά των ιδιοκτητών του Sprider Stores, Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί το Φεβρουάριο του 2012 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γινόταν λόγος για ευθύνη κουκουλοφόρων ωστόσο είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά στις αστυνομικές αρχές καθώς λίγο πριν τον εμπρησμό είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας.

Ο εισαγγελέας θεωρεί πως στόχος του εμπρησμού ήταν η είσπραξη της ασφάλειας, η οποία ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αδέλφια Χατζηιωάννου, δεν είναι πλέον μέλη του ΔΣ της εταιρίας αν και εξακολουθούν να είναι οι βασικοί μέτοχοί της.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sprider Stores, Αθανάσιος Χατζηιωάννου δήλωσε τα εξής:

«Έλαβα γνώση σήμερα το απόγευμα, μέσω του διαδικτύου ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς που έγινε  στις 13 Φεβρουαρίου 2012, στην έδρα και κύρια αποθήκη της εταιρίας, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας SPRIDER STORES Α.Ε.

Όλοι στην Εταιρεία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο αδερφός μου ο Σάββας και εγώ προσωπικά έχουμε μείνει κατάπληκτοι από την εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και θέλουμε να δηλώσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Θεωρούμε αδιανόητο να μας απαγγέλλονται κατηγορίες για αυτή την τρομερή καταστροφή που υπέστη η εταιρείας μας από την οποία εμείς οι ίδιοι έχουμε πρώτιστα πληγεί.

Η εταιρία μας SPRIDER STORES Α.Ε., υπέστη μία τεράστια ζημία λόγω της πυρκαγιάς στις ενοικιασμένες από εταιρία άσχετη με την SPRIDER STORES Α.Ε. ή και εμένα ή και την οικογένειά μου, εγκαταστάσεις της, διότι:

Α.         Η SPRIDER STORES Α.Ε. είχε ασφαλισμένα για μικρότερο ποσό από την τρέχουσα αξία τα εμπορεύματά της, τα οποία όλα ήταν τρέχουσας κολεξιόν. Τα πεπαλαιωμένα είχαν ήδη πουληθεί σε τιμές προσφοράς.

Β.         Η πυρκαγιά συνέβη στην μέση της σεζόν και έμεινε η SPRIDER STORES Α.Ε. χωρίς αποθέματα, τα οποία για να ανακατασκευασθούν θέλουν περίπου 3 με 4 μήνες και άρα δεν προλαβαίναμε να τα αντικαταστήσουμε πριν την λήξη της σεζόν.

Γ.          Μαζί με τις εγκαταστάσεις μας κάηκαν και τα δείγματα της επόμενης κολεξιόν, τα οποία επανακατασκευάσθηκαν μετά από 1 μήνα γεγονός που καθυστέρησε και ζημίωσε ακόμη περισσότερο την εταιρία.

Δ.         Η εταιρία ήταν για λόγους οικονομίας μη πλήρως ασφαλισμένη και άρα όταν αποζημιωθούμε πλήρως, όπως και δικαιούμαστε, πάλι θα έχουμε υποστεί σημαντικότατη ζημία.

Ε.         Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει λάβει ούτε 1 ευρώ αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρίες που ήμασταν ασφαλισμένοι, οι οποίες ασφαλιστικές εταιρίες φυσικά αγνοούν τα αγωνιώδη αιτήματα της SPRIDER STORES Α.Ε. και τα δικά μου προσωπικά.

Από όλα τα ανωτέρω είναι πρόδηλο ότι η εν λόγω πυρκαγιά ήταν ένα σημαντικότατο πλήγμα από την οποία ούτε η Εταιρεία, ούτε η οικογένειά μου ως βασικοί μέτοχοι αυτής δεν είχαμε κανένα συμφέρον και απολύτως τίποτα να κερδίσουμε.

Ως εκ τούτου θέλω ξεκάθαρα να δηλώσω ότι:

Θα παλέψω, έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και θα υπερασπιστώ με κάθε μέσο την τιμή και την υπόληψή μου αλλά και τα συμφέροντα της εταιρίας μας, της μόνης ελληνικής αλυσίδας ένδυσης που υπάρχει σήμερα στην πατρίδα μας.

Είμαστε μια οικογένεια που ότι κάναμε το κάναμε από το μηδέν. Είμαι λοιπόν αποφασισμένος να υπερασπιστώ την προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή τιμή και υπόληψή μου καθώς και των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα συμφέροντα της SPRIDER STORES Α.Ε. και των 1.500 εργαζομένων της, με όλα τα νόμιμα μέσα.

Δεν θα με κάμψουν οι δυσκολίες, δεν θα υποταχθώ στα κάθε είδους συμφέροντα που επιδιώκουν το κλείσιμο της Sprider».