Περισσότερες χώρες από ποτέ συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας 2014 της Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί από 16 έως 19 Οκτωβρίου.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος περίπου 400 κωπηλάτες από 23 χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με το προηγούμενο Παγκόσμιο που έγινε στο Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας, και αυτό του Μπάρι της Ιταλίας το 2011. Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφεται, επίσης, και στους εθελοντές για τους αγώνες της Θεσσαλονίκης, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τους 120.

«Καταφέραμε και πήραμε μια πολύ σημαντική διοργάνωση και είμαι ευτυχής γι’ αυτό. Δε γίνονται κάθε μέρα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που είναι αποτέλεσμα της εσωστρέφειας της πόλης. Η προβολή της Θεσσαλονίκης είναι σημαντική και αυτός είναι ο στόχος μας, να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο την πόλη. Ελπίζω να αξιοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας για το στόχο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Είναι τιμή και ευθύνη για την πόλη να διοργανώνει ένα τόσο σημαντικό άθλημα, που αναπτύσσεται την τελευταία δεκαετία. Η Θεσσαλονίκη, με το θαλάσσιο μέτωπο και τη μεγάλη ιστορία, δε θα μπορούσε να μην είναι στους πρώτους που το προωθούν και το διαδίδουν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας θα διεξαχθεί μπροστά στην καρδιά της πόλης, από τον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης ως το λιμάνι, θα έχουν τη χαρά οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης να το απολαύσουν. Η Θεσσαλονίκη ξέρει να… τραβάει κουπί, να υποδέχεται, να φιλοξενεί, να προβάλλει το αθλητικό πνεύμα, να αγωνίζεται και να γιορτάζει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή διεκδίκησης του αγώνα, οι εποχές δεν είναι ευέλικτες για να διοργανώνουμε τέτοια γεγονότα. Εμείς, όμως, επιμένουμε, πρέπει να έρχονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην πόλη, τα οποία βάζουν τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη. Περιμένουμε 2000 επισκέπτες για τους αγώνες, εκτός από τους αθλητές. Θα μετρήσουμε και το οικονομικό αποτέλεσμα των αγώνων. Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα γίνει έρευνα πεδίου για να έχουμε άμεσα το κέρδος της εκδήλωσης, για να φανεί ότι το ποσό που δαπανά ο Δήμος για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου είναι λίγο, σε σχέση με το όφελος που αποκομίζει η πόλη από αυτό», επισήμανε ο Σπύρος Πέγκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Ο Θανάσης Μητρούσης, τεχνικός διευθυντής των αγώνων, είπε: «Για πρώτη φορά όλα τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης ενώθηκαν για να βοηθήσουν, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, άλλοι φορείς, έξω από τα κωπηλατικά δεδομένα, όπως οι ιδιοκτήτες σκαφών, κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν στην προσπάθειά μας. Υπάρχουν οι εθελοντές. Λέει, ακόμη, πολλά, σε μας της κωπηλασίας, η παρουσία στους αγώνες του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, κάτι που δε συνηθίζει να κάνει. Σε όλα τα επίπεδα είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες».

 

onsports.gr