member of

Ξεπερνώντας τα όρια…

ImageΗ αγάπη μας για τα extreme sports είναι γνωστή. Μπορεί η δικιά μας κλίση να εντοπίζεται κυρίως στον υδάτινο κόσμο, δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε τα μάτια μας κλειστά σε οτιδήποτε άλλο. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε πέντε αθλητές – πρότυπα για εμάς, για τους οποίους η λέξη όριο δεν αποτελεί παρά μόνο μια έννοια που πρέπει να ξεπεράσεις.

Jason Ribbink (σέρφερ)

Εδώ και χρόνια, ο Ribbink ξεχωρίζει στο Dungeons. Έχει κάνει σερφ σε διάφορες περιοχές στη Χαβάη εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Τα τελευταία χρόνια έχει προσπαθήσει να σερφάρει πάνω σε τεράστια κύματα κοντά στο νησί Transkei και πάντα ψάχνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα. Παράλληλα αποτελεί και έναν πολύ καλό οδηγό jet-ski.

 

 Jason Ribbink ZAF - Αντίγραφο

Monde Sithole (ορειβάτης)

Σε ηλικία 17 ετών, o Sithole διένυσε τον Ατλαντικό με ένα μεγάλο πλοίο. Κάπου εκεί αποφάσισε να πατήσει στις υψηλότερες κορυφές και να φτάσει στους δύο πόλους του πλανήτη. Πλέον στα 21 του βρίσκεται σε καλό δρόμο έχοντας κατακτήσει το Κιλιμάντζαρο και το υψηλότερο βουνό στην Ευρώπη. Ο λόγος για το Ελμπρούζ, το οποίο βρίσκεται στη Ρωσία. Επόμενος στόχος να ανέβει στην Ντινάλε, την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής ενώ για το τέλος σχεδιάζει το Έβερεστ.

 

Monde3 - Αντίγραφο

Lewis Pugh (κολυμβητής αντοχής)

Ο Pugh είναι ο μόνος που έχει ολοκληρώσει αγώνες αντοχής σε κάθε ωκεανό του κόσμου. Σήμερα λοιπόν, χρησιμοποιεί αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα (να κολυμπάει) για να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ευαίσθητα περιβάλλοντα και στα δυσάρεστα γεγονότα που συνοδεύουν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Το Μάιο του 2010 κολύμπησε σε μια παγωμένη λίμνη στο Έβερεστ, αλλά πιστεύει ότι η νέα του περιπέτεια (ακόμα δεν την έχει ανακοινώσει) θα έχει περισσότερη δράση.

 

 MG 2467 image lowres

Nick De Wit (freestyle motocross)

Την προηγούμενη χρονιά, ο «Sick Nick» συμμετείχε στο Red Bull X-Fighters World Tour, όπου έδωσε τον καλύτερο εαυτό του μπροστά σε περισσότερους από 200.000 θεατές σε έξι χώρες. Αυτήν την περίοδο δουλεύει ώστε να τελειοποιήσει το «backflip tsunami», ένα πολύ τρομακτικό κόλπο, όπου θα πρέπει να κάνει παραπάνω από μια απλή τούμπα στον αέρα.

 

Sick-Nick-De-Wit-Photo-Courtesy-of-Red-Bull-David-Barker

Leander Lacey (BaseJumber)

Ο εν λόγω κύριος, συνήθως πηδάει από φλεγόμενα κτίρια, γκρεμούς και δέχεται μπουνιές στο πρόσωπο δουλεύοντας ως κασκαντέρ. Αυτό το επάγγελμα τον βοηθάει να καλύπτει οικονομικά το πάθος του να πέφτει από γέφυρες, βουνά και πύργους. Το 2010 έγινε γνωστός μέσω του YouTube για το άλμα του από το Chapman Peak (περιοχή στη Νότια Αφρική).

images copy