member of

Οικογενειακές διακοπές και οικονομική κρίση

179956 10151015042820606 403473076 nΤη στιγμή που η οικονομική πραγματικότητα επιβάλει αυτοσυγκράτηση και περιορισμό των εξόδων, το project των οικογενειακών διακοπών τίθεται σε νέα βάση. Κι όμως, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα διαμονή στο ξενοδοχείο «τα αστέρια», ούτε δείπνα με σουβλάκι στο χέρι, παρά το γεγονός ότι ακόμη κι αυτό έχει τη γοητεία του.

Εξερευνήστε λοιπόν τις πιθανές λύσεις ώστε διακοπές να μην πλήξουν σοβαρά τη τσέπη σας που εξαιτίας της συγκυρίας δέχεται ήδη επίθεση.

Διακοπές σε ιστιοπλοϊκό.

Μπορούν να υπάρξουν οικονομικές διακοπές σε σκάφος; Φυσικά εάν δεν είναι κότερο αλλά ιστιοφόρο, η ζωή στο οποίο εκπαιδεύει και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Τα ιστιοπλοϊκά νοικιάζονται συνήθως για μια έως δύο εβδομάδες και για την υψηλή σαιζόν πρέπει να υπολογίσετε πως θα κοστίσει 2500 ευρώ για επταήμερη παραμονή σε σκαρί που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τουλάχιστον 10 άτομα. Εάν έχετε μέσα σας τον θαλασσόλυκο και να γνωρίσετε και άλλη οικογένεια που μοιράζεται μαζί σας το ίδιο πάθος, μπορείτε να εξασφαλίσετε υπέροχες αξέχαστες διακοπές σε λογικές τιμές. Βέβαια η ζωή στο ιστιοφόρο δεν σημαίνει καθισιό. Ο καταμερισμός της εργασίας είναι δεδομένος ώστε να βρουν όλοι το μερίδιο τους στις απολαύσεις.

Για τα παιδιά θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία η οποία θα τα μυήσει στη γοητείατης θάλασσα , θα τα μάθει να φροντίζουν τον εαυτό τους και να συνεργάζονται με τους άλλους. Αν και δεν θεωρείται απαγορευτικό να πάρετε μαζί σας πολύ μικρά παιδιά, τα μεγαλύτερα είναι εκείνα θα απολαύσουν περισσότερο την όλη διαδικασία. Καλύτερα τα παιδιά να είναι 15 ετών παρά 5 ετών λένε έμπειροι ιστιοπλόοι που δεν αλλάζουν με τίποτε τις διακοπές εν πλω.

Οι διακοπές στο ιστιοπλοϊκό δεν έχουν βέβαια πολυτέλειες, αλλά κρύβουν μοναδικές συγκινήσεις. Σκεφτείτε το να ανακαλύπτετε μαγικές παραλίες χωρίς ομπρέλες, beach bar και βουητό, να απολαμβάνετε στην ησυχία σας τον θαλασσινό αέρα και τα ηλιοβασιλέματα μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Θεωρείται χρήσιμο κάποιος από τη παρέα να γνωρίζει τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας και να αναλάβει να εκπαιδεύσει και τους υπόλοιπους. Διαφορετικά, μπορείτε να προσλάβετε καπετάνιο η παρουσία του οποίου όμως θα κοστίσει 100 ευρώ επιπλέον την ημέρα. Ιδανικός ιστιοπλοϊκός προορισμός για οικογένειες θεωρείται το Ιόνιο ενώ ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος είναι η Κροατία

Προτιμείστε το αν: Τα παιδιά είναι ψυχολογικά και συναισθηματικά έτοιμα για νέες εμπειρίες ή θέλετε να τους κοινωνήσετε τη δική σας αγάπη και το σεβασμό για τη θάλασσα και τα μυστικά της. Επίσης εάν ονειρεύεστε ένα καλοκαίρι μακριά από τη πολυκοσμία.

Δώστε προσοχή: Στην οικογένεια με την οποία θα μοιραστείτε τις διακοπές. Πρέπει να είναι άνθρωποι συζητήσιμοι και συνεργάσιμοι καθώς ο μικρός χώρος του ιστιοφόρου είναι ιδανικός για να εκδηλωθούν μεγάλοι εγωισμοί

Ξεκαθαρίστε: ότι στο σκάφος δεν υπάρχει δημοκρατία. Ο καπετάνιος ή όποιος αναλάβει το ρόλο του είναι κάτι σαν αυτοκράτορας και έχει κάθε δικαίωμα να πάρει αποφάσεις που αφορούν την ασφάλεια όλων χωρίς να το κουβεντιάσει με τους υπόλοιπους.

Μην αμελήσετε: Να περάσετε μια νύχτα δεμένοι στα ανοιχτά με μοναδική συντροφιά τον ήχο της θάλασσας.

 

Της Εύης Καρκίτη