Μαγείρεμα στο σκάφος

Εμείς οι Έλληνες είμαστε γνωστοί για την αγάπη που δείχνουμε στο φαγητό. Σίγουρα, η επίσκεψη σε ταβέρνες στις περιηγήσεις στα νησιά, είναι μία από τις συνήθειες syrupandsausage-400x300που έχουμε όλοι, όμως η αλήθεια είναι ότι το φαγητό που ετοιμάζεται στο σκάφος είναι διπλά γευστικό, γιατί προσφέρει ποιότητα και οικονομία.

Ασφαλώς μεγάλο ρόλο παίζει ο μάγειρας του σκάφους, και αυτό γιατί θα πρέπει να έχει καλές ισορροπητικές ικανότητες, καθώς και να καλύπτει όλες τις γαστρονομικές απαιτήσεις των επιβατών.

 

 

Χρήσιμες συμβουλές

Ø Η κουζίνα πρέπει να έχει τρόπο αφαιρούμενου και ρυθμιζόμενου στερεώματος του μάγειρα, μ’ ένα φαρδύ ιμάντα που να τον κρατά newport-30-galleyστο ύψος της μέσης, για να μην φεύγει προς τα πίσω στις απότομες κινήσεις του σκάφους. Οι βάσεις στήριξης του ιμάντα πρέπει να είναι ενισχυμένες, για να αντέχουν και τους πιο μεγαλόσωμους άνδρες.

Ø Η κουζίνα πρέπει να είναι πρακτικά κατασκευασμένη!

Ø Το σκάφος πρέπει να διαθέτει ότι και το σπίτι σε μικρότερη κλίμακα. Για παράδειγμα: Χύτρα πιέσεως, ψηστιέρα με σχάρα, φως μέσα στο ψυγείο και τα ντουλάπια, απορροφητήρας-εξαεριστήρας κουζίνας, πάγκος εργασίας για τον μάγειρα, πολλά ράφια και ερμάρια για την κουζίνα, μίξερ, φίλτρο νερού και τρόπο στερεώματο των     πιάτων και των ποτηριών εν πλω.

Ø Πρέπει να δίνετε προσοχή όταν χρησιμοποιείτε την κουζίνα, γιατί το υγραέριο, που χρησιμοποιείται για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι εύφλεκτο υλικό. Έτσι, πριν από 3735163532_b721f03307_oκάθε μαγείρεμα βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καμία διαρροή, αλλά και όταν τελειώσετε την μαγειρική σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει με ασφάλεια την κουζίνα.