spetses-classic-yacht b1Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις το 2011, το 2012 και το 2013, ανοίγει η αυλαία για τo 4o Spetses Classic Yacht Race που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Ιουνίου 2014 με Διοργανωτή Αγώνα το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και Διοργανωτή Φιλοξενίας το διεθνώς βραβευμένο “Poseidonion Grand Hotel” που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο περσινός αγώνας εκτός από τις πολυάριθμες συμμετοχές, είχε την τιμή να φιλοξενήσει και τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες στην Ιστιοπλοΐα (Ρώμη 1960), με ένα ελληνικό σκάφος που έχει κατασκευαστεί στα παραδοσιακά καρνάγια της Κοιλάδας. Κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών, οι θεατές απολάμβαναν τη ζωντανή αναμετάδοση από το Μάνο Ρούδα, ενώ παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τα σκάφη μέσα από τις σελίδες του συλλεκτικού βιβλίου που παρείχε η Οργανωτική Επιτροπή με την ιστορία και πληροφορίες για το κάθε συμμετέχον σκάφος.

Τα σκάφη που θα συμμετέχουν στον SCYR 2014, είναι και φέτος χωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες: Κλασικά σκάφη- με τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το έτος ναυπήγησης: Vintage (μέχρι το 1947), Classic (1948- 1975), Spirit of Tradition (1976 και μετά), Παραδοσιακά Καΐκια, Λατίνια και για πρώτη φορά σκάφη κατηγορίας Dragon.

Ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR, και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος δηλώνει: «Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Ν.Ο.Ε. διοργανώνει στις Σπέτσες τον αγώνα SCYR με την πεποίθηση ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, την οποία εγγυάται η πολύχρονη πείρα και το ανθρώπινο δυναμικό του Ν.Ο.Ε. Το SCYR έχει πλέον γίνει διεθνής θεσμός και έχει καθιερωθεί ως έναν από τους δημοφιλέστερους αγώνες κλασσικών σκαφών της Μεσογείου».

Ο Αντώνης Βορδώνης, Διευθύνων Σύμβουλος «Poseidonion Grand Hotel» και Κυβερνήτης του «Tincano» (έτος ναυπήγησης 1936), σημειώνει ότι  «Το 2014 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το “Poseidonion Grand Hotel”, καθώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου είχε ως στόχο την ανάπτυξη του νησιού των Σπετσών, ακολουθώντας το όραμα του Εθνικού Ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου. Ως διοργανωτές φιλοξενίας του Spetses Classic Yacht Race 2014, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να εξελίσσουμε το όραμα αυτό».

Αναμένουμε μεγάλο συναγωνισμό ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς το CHIVAS REGAL, Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης, θα απονείμει και φέτος, το βραβείο «Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award –Spetses Classic Yacht Race 2014» επιβραβεύοντας το πλήρωμα που θα επιδείξει υψηλή δεξιοτεχνία και ομαδικότητα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Christophe Lemarie, CEO της εταιρείας Pernod Ricard Hellas δήλωσε ότι: “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το Spetses Classic Yacht Race με Χρυσό Χορηγό το CHIVAS REGAL για τρία συναπτά έτη, υποστηρίζει τις αξίες του ομαδικού πνεύματος, της αυθεντικότητας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ευ αγωνίζεσθαι – αξίες με τις οποίες ταυτίζεται το CHIVAS REGAL».

Χορηγός του SCYR 2014 είναι ο κορυφαίος Ελβετικός ιδιωτικός Τραπεζικός Όμιλος Julius Baer, με ειδίκευση στην εξυπηρέτηση και παροχή συμβουλών σε ιδιώτες, ο οποίος ταυτόχρονα, αποτελεί ένα premium brand name στην παγκόσμια διαχείριση της οικονομίας. Με έδρα τη Ζυρίχη, η Julius Baer διαθέτει γραφεία σε περισσότερες από 25 χώρες και 50 περιοχές συμπεριλαμβανομένων: Ντουμπάι, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Λουγκάνο, Μονακό, Μοντεβιδέο, Μόσχα, Σιγκαπούρη και Τόκυο.

Υποστηρικτής του Αγώνα είναι το  πολυτελές resort Amanzoe που άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2012, δίνοντας μια άλλη διάσταση φιλοξενίας στην «ελληνική ριβιέρα», όπως αποκαλείται πλέον η ευρύτερη περιοχή. Φέτος, η Dolphin Capital, ιδιοκτήτρια εταιρία του Amanzoe θα εγκαινιάσει τον Αύγουστο του 2014 στην περιοχή του Πόρτο Χελίου το Nikki Beach Resort & Spa.

Αθλοθέτης του αγώνα είναι για ακόμα μια χρονιά η «Στέλιος Αθηνιωτάκης – κατάστημα Σπετσών». To Spetses Classic Yacht Race 2014 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Αρωγοί του αγώνα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας.

Στόχος του Spetses Classic Yacht Race 2014 είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα να εμπλουτιστεί με κοινωνικά δρώμενα και τη συμμετοχή των κατοίκων, και γι’αυτό διοργανώνει μια συνομιλία μεταξύ Ολυμπιονικών της Ιστιοπλοΐας και του κοινού, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπουμπουλίνας.