Όσοι ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα, το υποστηρίζουν όσο τίποτα άλλο, και θεωρούν, ότι ακόμη και τα ψάρια που πιάνουν είναι πιο νόστιμα, γιατί πεθαίνουν αμέσως από το σοκ του χτυπήματος!
Η γοητεία του βυθού σε συνδυασμό με το ψάρεμα είναι ένας τέλειος συνδυασμός, για όσους αγαπούν τη θάλασσα.
Το ψαροτούφεκο είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό,





Οι βασικές πλεύσεις ενός ιστιοφόρου είναι τέσσερις: Όρτσα (045°), Πλαγιοδρομία (090°), Δευτερόπρυμα (135°) και Πρύμα (180°).
Η φαλαινοθηρία με σκοπό το εμπόριο απαγορεύτηκε το 1986, όμως η Ιαπωνία χρησιμοποιούσε «παραθυράκι» του νόμου, που της επέτρεπε το κυνήγι για λόγους επιστημονικής έρευνας… με αποτέλεσμα να θανατώνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες φάλαινες.
Υπάρχουν πολλά κριτήρια και προϋποθέσεις για την αγορά ενός ιστιοπλοϊκού. Το μεγαλύτερο δίλλημα όμως όλων είναι… καινούριο ή μεταχειρισμένο. Εμείς, θα σας παραθέσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και στις δύο περιπτώσεις, και ελπίζουμε να σας διαφωτίσουμε και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε, πιο εύκολα, το σκάφος που σας ταιριάζει.
Όλα φαντάζουν ιδανικά σε μια καλοκαιρινή ημέρα που ιστιοπλοείτε, με τον ήλιο να σας χαϊδεύει το πρόσωπο και το θαλασσινό αεράκι να σας δροσίζει. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση, που ξαφνικά ακούσετε κάποιον από το πλήρωμα να φωνάζει «άνθρωπος στη θάλασσα».
Ακόμη κι αν δεν έχετε παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών, κάποιες πληροφορίες απλές και κατανοητές, μπορεί να σώσουν τη ζωή κάποιου πάνω στο σκάφος, όπου δεν υπάρχει άμεση βοήθεια από γιατρό.